Marrakech, perla turistica a Marocului

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 08:31
4815 citiri
Marrakech, perla turistica a Marocului

Maroc este o destinatie turistica de lux, recomandata inclusiv celor care se tem de instabilitatea politica, aceasta tara fiind ferita, din acest punct de vedere.

Exista, totusi, cateva restrictii pe care turistul trebuie sa le aiba in vedere atunci cand viziteaza Marocul, potrivit Just Luxe.

Persoanele care calatoresc in Maroc trebuie sa fie pregatite sa respecte un cod de etica in ceea ce priveste imbracamintea, mai ales daca sunt femei.

In afara de reperele istorice, pentru a intelege cu adevarat si a explora o regiune si locuitorii ei, contactul cu bucataria acesteia este esential. Bucataria marocana traditionala este bazata pe doua produse principale: tajine si cuscus. Tajine este un vas berber care provine din nordul Africii numit astfel dupa un vas special de ceramica in care se gateste. In acesta se gatesc feluri de mancare cu pui, peste, miel, capra sau carne de vita.

Ca fel de mancare, tajine este o tocana gatita la temperatura scazuta, carnea fiind gatita cu legume aromatice si sos. Ingredientele pot fi reprezentate de masline, gutui, mere, pere, caise, struguri, prune uscate, nuci, amai proaspete sau conservate, miere si un complex de ingrediente.

Cuscus, un fel de mancare nord-african cu gris, este servit in mod traditional cu tocanita de tajine in varf. Felurile principale din Maroc constau in mai multe variatii de tajine si cuscus. O parte esentiala a bucatariei marocane consta in paine - perfect coapta, cu crusta pe deasupra, aerisita si usoara pe dinauntru, produs care poate sa rivalizeze cu cea mai buna braserie din Paris.

Marrakech

Marrakech se afla la poalele muntilor Atlas, acoperiti de zapada, iar persoanele care vin aici au impresia ca sunt in fata unui miraj, format din cladiri colorate in nuante de ocru si palmieri. Marrakech este un amestec de vechi si nou, are trei terenuri de golf, un oras vechi, cele mai cunoscute piete din lume si o viata de noapte care poate rivaliza cu cea a oricarui oras cosmopolit din lume.

Vizitarea pietelor din Marrakech este un lucru pe care turistii trebuie sa il faca. Pietele acestui oras sunt pline si ofera o gama variata de produse, incepand de la mobilier, mozaic, lanterne si felinare de toate formele, marimile si culorile, haine, papuci, tesaturi, bijuterii si multe alte lucruri. Vizitatorii vor avea parte si de elemente specifice lumii arabe, precum imblanzitori de serpi, dersori de maimute si ghicitori.

Persoanele care ajung in Maroc pot vizita si Gradinile Majorelle, obiectiv cunoscut ca gradina faimosului designer Yves Saint-Laurent. Gradina YSL se afla in centrul orasului Marrakech, are 12 acri si a fost proiectata de artistul francez Jacques Majorelle intre anii 1920 - 1930. Gradina a fost deschisa publicului in 1947. Din 1980, acest obiectiv a fost detinut de Yves Saint-Laurent si Pierre Berge. Dupa ce Yves Saint Laurent a murit in 2008, cenusa sa a fost risipita in Gradina Majorelle, despre care s-a spus ca este locul lui favorit de pe Pamant.

In ceea ce priveste cazarea, hotelul de lux Four Seasins Resort Marrakech este o bijuterie prin arhitectura, design, serviciul cu clientii si facilitatile sale. Hotelul are piscine mari si impresionante, programe pentru copii si un centru pentru tineri cu propria sa piscina, reprezentand o destinatie importantanta pentru familiile care calatoresc in locatii exotice.

The Four Seasons Marrakech este un loc in care turistii pot fi departe de agitatia si aglomeratia din oras si, in plus, baia cu aburi la SPA-ul statiunii le poate oferi o relaxare completa. Baia cu aburi are o traditie veche in Maroc, reprezentand o combinatie de apa, aburi, caldura si frig. Oaspetii pot face bai de aburi impreuna cu prietenii sau cu familia.

Baia de aburi incepe intr-o camera care este incalzita printr-un curent de aer cald si uscat, iar apoi se trece intr-o incapare cu aburi inainte de stropirea cu apa rece. Dupa o baie completa si masaj, clientii se pot retrage intr-o camera rece pentru relaxare si masaj. The Four Seasons Marrakech ofera acces la o piscina incalzita, o piscina rece, o piscina exterioara si o camera de relaxare cu vedere la gradina cu SPA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#destinatii turistice, #Marrakech obiective turistice, #piete Marrakech, #vacanta Maroc, #Maroc destinatii turistice , #Destinatii turistice