Innsbruck, o destinatie turistica unde istoria si natura se intalnesc

Vineri, 24 August 2012, ora 16:29
3105 citiri
Innsbruck, o destinatie turistica unde istoria si natura se intalnesc

Innsbruck, capitala provinciei austriece Tyrol, reprezinta o destinatie de calatorie complexa, ce le ofera turistilor o combinatie intre vestigiile istorice si peisajele montane impresionante.

Turistii se pot opri la Innsbruck, atunci cand vin sa isi petreaca vacanta in Alpi sau cand sunt in trecere catre Germania sau Italia. Innsbruck va gazdui Jocurile Olimpice de Iarna, informeaza Reuters.

Orasul austriac poate concura cu Viena sau Salzburg datorita centrului sau istoric deosebit, care il face sa fie o destinatie favorita atat vara, cat si iarna.

In Innsbruck se gaseste un arc de triumf construit in secolul al XVIII - lea, pentru a comemora nunta celui de-al doilea fiu al imparatesei Maria Tereza. Printre atractiile turistice din centrul orasului se gasesc catedrala St. Jacob si Goldenes Dachl, un balcon al carui acoperis este impodobit cu mai mult de 2.600 bucati de gresie aurite.

La intrarea in centrul istoric al orasului se gaseste curtea imperiala Hofburg.

Turistii pot sa exploreze muntii care inconjoara Innsbruck prin intermediul funicularului, care ii va duce la Hungerburg, la o altitudine de 300 de metri deasupra orasului. De acolo, acestia pot sa ia telecabina pentru a ajunge la Seegrube, obiectiv aflat la o inaltime de 1.900 de metri, unde vor gasi un restaurant mare.

Cu telecabina se poate ajunge si la Hafelekar, la 2.300 de metri deasupra nivelului marii.

Persoanelor care vin cu familia in Innsbruck li se recomanda o vizita la Gradina Zoologica Alpina din oras.

Biserica gotica Hofkirche dateaza din perioada imparatului Maximilian I si adaposteste osemintele lui Andreas Hofer, erou local din perioada razboaielor napoleoniene.

#destinatii turistice Europa, #destinatie turistica Austria, #vacanta Austria, #vacanta europa, #destinmatii turistice Austria , #Destinatii turistice