Ghid de calatorie: Petrece-ti vacanta de vara in Saint Moritz

Sambata, 01 August 2015, ora 00:00
4347 citiri
Ghid de calatorie: Petrece-ti vacanta de vara in Saint Moritz
Foto: Wikimedia

Poate ca statiunea elvetiana Saint Moritz este una dintre ele mai cunoscute destinatii pentru iubitorii sporturilor de iarna, dar acest lucru nu inseamna ca o vacanta de vara petrecuta in oraselul din Alpii elvetieni nu poate fi la fel de fermecatoare.

Care sunt atuurile oraselului de pe Valea Engadine? In primul rand este una din destinatiile preferate de cei bogati si faimosi, se lauda cu una dintre cele mai rafinate traditii gastronomice de pe continent, iar orasul si imprejurimile sunt de o frumusete aparte, aminteste revista Luxury Launches.

Raiul excursionistilor

Saint Moritz este atat o poarta de acces catre cea mai mare rezervatie naturala a Elvetiei, Parcul National, cat si o tabara de baza pentru cei care vor sa exploreze la pas farmecul Alpilor din zona de confluenta a Elvetiei, Austriei si Italiei.

Pur si simplu ai la indemana zeci de trasee turistice pe care le poti strabate cu piciorul sau din saua bicicletei, revenind seara in fermecatoarea statiune montana.

Valea Engadine include peste 400 de kilometri de trasee de mountain-bike oferindu-ti sansa de a explora in amanunt toate cotloanele secrete ale mirificei zone din Alpi.

Poti pleca in excursii individuale sau de grup, impreuna cu un ghid profesionist. Acceseaza portalul e-bike daca vrei sa iti rezervi un loc in aceste circuite montane.

Nu uita ca in interiorul parcului national ai o sala de proiectii multimedia care face deliciul publicului vizitator.

Panorama superba

Varful Muottas Muragl, 2456 m, este punctul din care poti savura cel mai bine splendoarea peisajului din Valea Engadine. Spectacolul se dovedeste de-a dreptul fascinant la apusul sau rasaritul soarelui.

In cazul in care te prinde intunericul in zona, Hotelul Romantik se dovedeste un adapost perfect pentru un popas de o noapte pe culmea Alpilor.

Nu uita sa explorezi la pas Cararea Filozofilor, un traseu pe care si-a purtat pasii inclusiv Friediech Nietsche.

Delicatese locale

Cand esti in Roma, poarta-te precum romanii, iar cand est in Saint Moritz, degusta prajiturile locale.

Cofetarii de pe Valea Engadine sunt pastratorii unor retete de dulciuri care au cucerit 891 de orase europene. Cea mai faimoasa creatie din retele Graubunden este prajitura cu miez de nuca.

O vei intalni la tot pasul in Saint Moritz, fiind un desert nelipsit de la masa localnicilor.

Pentru o rezerva mai mare de dulciuri cu care sa-i rasfeti pe cei de acasa fa o vizita la Hauser, un restaurant cu laborator propriu si magazin de desfacere a produselor traditionale.

Tot in zona vei putea sa vizitezi o fabrica de branzeturi traditionale, Alpine Cheese Dairy, de unde poti cumpara diverse sortimnente de branza elvetiana.

Iesire la picnic

Programeaza o iesire las un gratar facut in varful muntelui. Diavolezza este renumita pentru amenajarea celui mai inalt punct de gratare din Europa: la peste 3000 de metri altitudine.

Inarmeaza-te cu un cos cu bunatati pe care sa le gatesti chiar tu la gratar sau refugiaza-te intr-unul din restaurantele din zona pentru a servi masa.

O panorama de vis asupra Alpilor o poti savura, laolalta cu o bautura fina, direct de la barul Berghaus Diavolezza.

Sedinta de spa

Descoperirea izvoarelor minerale din Valea Engadine inca de acum 3000 de ani a dus la transformarea bailor minerale ingrijite de populatia din zona intr-o adevarata statiune renumita in intreaga lume.

In Saint Moritz te poti bucura de relaxarea data de apele miraculoase si de sedinte de masaj revigorant in interiorul centrelor de tratament moderne.

Cel mai renumit este Kempinski, iar pentru o calatorie inapoi in timp poti vizita sala in care apa minerala curge inca pe conductele de lemn montate in 1411.

Shopping fara limite

Daca ai chef sa te plimbi ore in sir, nehotarat, printre creatii vestimentare care te pot lasa cu gura cascata, Via Serlas este strada pe care sa te abati atunci cand esti in Saint Moritz.

Este cea mai inalta zona comerciala din Europa si geme pana la refuz de produse de lux ale unor firme renumite.

In Saint Moritz, atat timp cat esti cetatean strain, poti cere chiar si returnarea pe loc a TVA-ului pentru cumparaturile care depasesc 300 de franci elvetieni, asa ca vei economisi bani pentru alte achizitii.

#vacanta elvetia, #destinatii turistice Elvetia, #sejur Saint Moritz, #atractii turistice Saint Moritz , #Destinatii turistice