Ghid de calatorie: 6 orase europene pe care ar trebui sa le vizitezi

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 00:00
9447 citiri
Ghid de calatorie: 6 orase europene pe care ar trebui sa le vizitezi
Foto: Wikimedia

Nu doar marile citadele europene sau orasele asaltate de turisti merita atentia ta. Vechiul continent este intesat de asezari urbane de un farmec deosebit care iti pot lasa aminitiri de neuitat.

Pentru o experienta cat mai complexa in Europa indreapta-ti pasii catre unul din orasele mai putin cunoscute din punct de vedere turistic. Multe dintre ele reprezinta o surpriza neasteptata chiar si pentru un calator versat, relateaza blogul Luxury Travel.

Ljubljana

Capitala Sloveniei este exemplul perfect al sincretismului cultural realizat cu secole in urma in inima Europei. Localitatea este definita de convergenta stilurilor german, latin si slav, amintind in acelasi timp de Praga, Roma si unele capitale estice.

Foto: Tbs-education.fr

Micuta capitala a Sloveniei numara doar 300.000 de locuitori si este un perfect punct de a pleca in explorarea atractiilor turistice din regiune. In oras vei gasi Castelul Ljubljana, iar la cativa zeci de kilometri se afla magnificul peisaj de pe malul lacului Bled.

Este si un loc de unde poti porni intr-o aventura in invecinata Croatie, pentru o excursie de o zi sau doua in regiunea viticola a acestei tari sau pentru a vedea litoralul croat de la Adriatica.

Palma

Mallorca este o destinatie turistica arhicunoscuta, dar prea putini calatori se opresc sa admire capitala insulelor Baleare: Palma.

Orasul pare mai degraba o poarta de tranzit catre statiunile de pe tarmul insulei, dar merita sa te opresti o zi sau doua pentru a te relaxa in aceasta superba asezare.

Vremea este mai intotdeauna perfecta pentru a te plimba pe vechile strazi din Cartierul Arab ori pentru a colinda buticurile elegante din preajma hotelurilor.

Foto: Pixabay

Pentru iubitorii de arta un muzeu dedicat geniului local al picturii, Joan Miro, incluzand si studioul in care acesta a realizat o parte din creatiile sale timpurii, reprezinta o atractie deosebita.

Gurmanzii vor aprecia si ei explozia de restaurante de lux care dau o nota de finete bucatariei traditionale de pe insula, in special cel condus de starul Ghidului Michelin din Anglia, Mark Fosh, fiind apreciat de turistii opriti in oras.

Tallin

Capitala Estoniei poate revendica titlul de cel mai bine conservat oras medieval din nordul Europei. Tallin te va cucerii cu frumusetea zidurilor crenelate pastrate in jurul cetatii medievale, a castelului sau si a salilor detinute de breslele din oras.

Foto: Wikimedia

Bineinteles, in imediata apropiere vei gasi si tipul de arhitectura sovietica rasarita in urma anexarii Estoniei de catre URSS, dar contrastul nu face decat sa sporeasca valoarea si famecul vechilor cladiri din Tallin si a stradutelor sale pavate cu piatra.

Aleile si meterezele orasului vechi locul ideal pentru o plimbare prin inima vechiului Tallin, condimentata cu cate o bautura sau o imbucatura din delicioasa gastronomie locala.

Orasul capata un adevarat aspect magic odata cu prima cadere a zapezii, iar Tallin gazduieste si unul dintre cele mai atragatoare Targuri de Craciun din Europa.

Goteborg

Cand vine vorba de Suedia, toata lumea iti va recomanda Stockholmul, dar al doilea oras ca marime al tarii, Goteborg, este la el de fermecator.

Situat pe malul stramtorii Kattegat, Goteborg impleteste farmecul vechii asezari portuare cu un aer mult mai modern adaugat in ultimele decenii.

Foto: Wikimedia

Odata ajuns aici ai de ales intre reprizele de shopping pe care ti le ofera renumele de centru comercial al orasului, dar si intre plimbarile catre insulele care impanzesc apele Marii Nordului in apropierea stramtorii.

Multimea de hoteluri elegante si restaurante dedicate gastronomiei cu specific marin transforma orasul intr-o sofisticata destinatie turistica pe care merita sa o vizitezi cat mai curand.

Napoli

Din anumite punct de vedere Napoli poate fi mai reprezentativ pentru Italia decat multe alte orase ale peninsulei sudice a Europei.

Foto: Pixabay

De aici vine pizza, conform retetei traditionale aceasta trebuind sa fie gatita cu rosii San Marzano crescute pe versantul vulcanului Vezuviu si cu mozzarella din lapte de bivolita din Campania.

Dincolo de subtilitatile culinare, Napoli te va fermeca cu aerul sau exotic care combina agitatia bazarurilor din Marrakesch cu ritmul lejer al Havanei.

Centrul orasului vechi, districtul Decumani, este impartit in doua de inghesuita strada Spaccanapoli, dar orice colt ce emana aer napoletan ti se va parea fermecator.

Valleta

Malta este in acelasi timp o destinatie europeana, cat si una cu iz exotic, iar capitala sa, Valleta respecta intru totul acest mix interesant.

Foto: Wikimedia

Valleta are si foarte mari sanse de a fi desemnata Capitala Europeana a Culturii in 2018, moment din care va deveni, cu siguranta, mult mai populara si mult mai scumpa pentru turisti.

Fa-ti timp sa ajungi in Valleta, capitala insulei Malta avand un ritm de viata ametitor pentru o asezare cu doar 10.000 de locuitori.

Viata de noapte se deruleaza in zona centrala, pe strazile din jurul catedralei Sf. Ioan, iar barurile si reataurantele sunt impinse catre strazile din jurul porturilor care inconjoara peninsula.

Nu uita sa vizitezi Palatul Marilor Maestri, acum Parlament al tarii, Muzeul National al Artelor Frumoase si mai tot ce iti iese in cale prin oras. Din 1990, Valleta face parte din patrimoniul cultural mondial Unesco.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#destinatii turistice Europa, #atractii turistice, #ghid calatorie , #Destinatii turistice