Eurodeputat german: Mergeti in vacanta in Grecia

Marti, 14 Februarie 2012, ora 20:26
2177 citiri
Eurodeputat german: Mergeti in vacanta in Grecia

Un deputat european al partidului liberal german FDP, grupare politica membra a coalitiei cancelarului Angela Merkel, a recomandat marti cetatenilor sa mearga in vacanta in Grecia pentru a sustine economia acestei tari.

"Oricine are deja in vedere sa petreaca vacanta in Grecia poate da un semnal. Fiecare turist este un ajutor pentru aceasta tara", a declarat Alexander von Lambsdorff, presedintele grupului FDP din Parlamentul European.

Hotelurile din Grecia sunt luate periodic cu asalt in lunile iulie si august, dar in restul anului nu sunt ocupate. "Exista un potential de crestere important care mai poate fi inca exploatat", a adaugat europarlamentarul.

Dat fiind ca numerosi greci isi manifesta public dezaprobarea fata de Germania, turistii germani nu par dispusi sa viziteze Atena sau insulele grecesti. Conform unei agentii de voiaj, nivelul actual de rezervari catre aceasta destinatie este inferior celui de anul trecut din aceeasi perioada.

Federatia operatorilor de turism germani a confirmat acest regres dar a mentionat ca nu este vorba decat despre o "situatie de moment" si ca tendinta reala nu va putea fi stabilita inainte de luna aprilie.

#vacanta grecia, #eurodeputat german vacanta , #Destinatii turistice