Dublin: Calatorie intr-un oras cu traditie

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 09:30
3822 citiri
Dublin: Calatorie intr-un oras cu traditie

Dublin, orasul scriitorului James Joyce, este unul dintre cele mai vechi orase din lume, unde turistii pot vedea foarte multe lucruri, incepand de la librarii, muzee si pana la pub-uri si parcuri.

In Dublin se gaseste cel parc din Europa, Phoenix, care masoara 707 hectare, iar orasul are aproximativ 1.000 de pub-uri, conform CNN.

Atractii turistice in Dublin

Galeria Nationala gazduieste peste 15.000 de opere irlandeze si europene datand din perioada cuprinsa intre secolele XIII - XX, inclusiv tablouri. Printre acestea se numara si o colectie cu operele pictorului Jack Butler Yeats, fratele poetului William Butler Yeats.

Distileria Old Jameson este un muzeu modern al whisky-ului, in care vizitatorii invata o serie de lucruri despre procedeele de distilare ale acestei bauturi, ca si despre diferentele dinre Jameson si alte tipuri de whisky. La sfarsitul turului prin acest muzeu, turistii au parte de o degustare gratis.

Podul Ha'Penny este un simbol al orasului Dublin, avand felinare stradale cu forme ciudate. Podul a fost construit in 1816.

Pe langa exteriorul sau impresionant, biblioteca din Dublin detine cea mai mare camera din lume, cunoscuta si ca Long Room, in care se gasesc peste 200.000 de carti vechi.

Cele mai impresionante biblioteci din lume (Galerie Foto)

Unul dintre cele mai faimoase manuscrise este "The Book of Kells: Turning Darkness into Light", care contine cele patru Evanghelii in Latina, scrise pe un pergament subtire. Peste 500.000 de vizitatori vin sa vada acest manuscris in fiecare an.

Alte obiective turistice din Dublin sunt Writers Museum, Chester Beatty Library sau pub-urile literare.

Cazarea in Dublin

Printre hotelurile in care se pot caza vizitatorii acestui oras se numara The Westbury si The Clarence.

Hotelul The Westbury se afla langa cele mai importante centre comerciale din Dublin, fiind renovat recent. Prin renovare, atmosfera clasica a hotelului a dobandit un nou aspect, in care stilul asiatic se imbina cu cel vestic.

Hotelul are 205 camere in care exista dotari de lux, include un bar special (Marble Bar) in al carui meniu se gasesc bauturile traditionale irlandeze.

The Westbury este unul dintre putinele locuri din Dublin in care vizitatorii pot participa la un ceai de dupa-amiaza traditional. O noapte de cazare la acest hotel costa 250 de euro.

Un alt hotel din Dublin, The Clarence, este detinut de Bono, solistul trupei U2. Hotelul are 49 de camere, majoritatea acestora avand vedere catre raul Liffey.

Culorile care predomina in acest hotel urmeaza stilul clasic, iar mobila este fabricata de mestesugari irlandezi.

The Clarence este cunoscut si pentru barul Dublin Octagon, care are acoperisul din sticla in forma octogonala. O noapte de cazare la acest hotel costa 160 de euro.

Restaurante din Dublin

Restaurantul Hugo's se remarca prin stilul sau culinar cu radacini in Franta. Bucatarul sef al restaurantului, Didier Rhodes, combina ingrediente irlandeze proaspete pentru a realiza combinatii noi.

Hugo's ofera multe specialitati din carne si peste, gatite alaturi de legume de sezon.

Restaurantul The Pig's Ear este situat intr-o cladire in stil gregorian cu vedere catre Colegiul Trinity, iar stilul culinar care predomina in acest local este cel londonez.

Bucataria italiana este reprezentata in Dublin de restarantul Dunne & Crescenzi, care a fost inaugurat in 1999, fiind relocat din Roma.

Turistii care isi doresc sa mearga intr-un loc unde sunt reunite mai multe tipuri de stiluri culinare au la dispozitie Epicurean Food Hall. In acest local pot servi foarte multe feluri de mancare, incepand de la sandvisurile irlandeze, specialitati mexicane si pana la mancare turceasca sau paste preparate pe loc.

Persoanele care vor sa plece la un picnic se pot aproviziona de la Temple Bar Food Market, o piata in care fermierii irlandezi vand branza proaspata sau paine preparata cu cateva ore inainte.

Pub-urile din Dublin

Seara, turistii pot merge intr-unul din pub-urile orasului.

Pub-ul John Kavanagh, cunoscut ca si Gravediggers, este considerat a fi cel mai bun local de acest tip din Dublin. Localul a fost deschis in anul 1833, aflandu-se langa cimitirul Glasnevin. Numele sau provine de la faptul ca servea masa groparilor din Glasnevin printr-o fereastra speciala care da catre cimitir.

Mulligan's, pub inaugurat in 1782, si-a pastratul aspectul vechi, astfel ca persoanele care intra in acest local au impresia ca fac o calatorie in timp. Podelele au ramas neschimbate de generatii, scaunele nu sunt confortabile, iar tavanul se afla la un nivel mai mic decat cel al unei persoane de inaltime medie.

Toate aceste caracteristici creeaza insa o atmosfera deosebita in pub-ul Mulligan's, iar despre berea servita aici se spune ca este cea mai buna din Dublin.

Pe lista celor mai celebre pub-uri din Dublin se mai gasesc The Black Sheep, Bowe's sau The Long Hall.

Pentru a lua contact direct cu stilul de viata irlandez, turistii pot merge in pub-urile cu muzica traditionala.

#vacanta Dublin, #obiective turistice Dublin, #puburi Dublin, #hoteluri Dublin, #Dublin atractii turistice , #Destinatii turistice