Descopera Rusia altfel, intr-o croaziera pe Neva si Volga

Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 00:00
4211 citiri
Descopera Rusia altfel, intr-o croaziera pe Neva si Volga
Foto: Belozersky Monastery

Pentru persoanele care doresc o experienta turistica altfel, o croaziera este vacanta ideala. O astfel de vacanta in Rusia, spre exemplu, ofera o imagine diferita asupra locurilor si a culturii tarii.

Calatoria pe calea apelor face posibila vizitarea a doua dintre cele mai mari orase ale Rusiei, Moscova si Sankt Petersburg.

Business24 si Paralela 45 va propun o croaziera pe Neva si Volga, pentru a descoperi o bogatie de comori istorice - de la cladirile pitoresti din lemn din Insula Khizi si pana la splendidele si valoroasele colectii din celebrul Ermitaj.

Una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate obiective de vizitat din Moscova este Piata Rosie, reprezentativa pentru arhitectura ruseasca.

Piata gazduieste marturii ale fiecare perioade istorice care i-a marcat existenta, construita fiind in secolul XV.

Dupa cum e de asteptat, numele provine de la culoarea predominanta, cuvantul "krasnaia" avand intelesul de "rosu" si "frumoasa".

Alte obiective cu o mare insemnatate istorica pentru Moscova sunt catedrala Sf. Basil, monumentul lui Puskin si Complexul Kremlin.

Odinioara fortareata, Complexul gazduieste astazi cele mai spectaculoare palate si catedrale din Rusia.

Uglich este un oras care face parte din celebrul Inel de Aur, fiind un loc incarcat de evenimente ce au sculptat destinele intregii Rusii. Orasul este locul in care Dimitri Ivanov, fiul lui Ivan cel Groaznic si-a gasit sfarsitul, chiar in curtea palatului unde locuia in exil.

Centrul orasului, ai carui nume il poarta, a devenit loc de pelerinaj, alaturi de palatul, capela si catedrala ce au fost construite in memoria sa. Alte doua cladiri ce merita vizitate sunt resedintele familiilor Kalashnikov si Ovsiannikov, dar si orasul si Biserica Sf. Dumitru.

Unul dintre cele mai pitoresti orase ale Rusiei, Goritsy, ii duce pe toti vizitatorii intr-o atmosfera medievala speciala, numele acestuia insemnand "deal" in limba rusa.

Orasul adaposteste Manastirea Kirillo-Belozersky, una dintre cele mai mari si mai vechi manastiri din Rusia, construita in 1397. Muzeul de arta al manastirii pune la dispozitie vizitatorilor o colectie impresionanta de icoane si obiecte de pret daruite de catre conducatorii rusi ce au trecut de-a lungul timpului pe la asezamantul monahal.

Pe ruta croazierei pe Neva si Volga se afla si insula Khizi, situata in partea de nord-est a lacului Onega. Este considerata una dintre cele mai frumoase zone de vizitat din Rusia, acolo aflandu-se unul dintre primele muzee in aer liber din tara, ce dateaza inca din 1951.

Biserica din lemn a Schimbarii la Fata este situata in centrul insulei, remarcabila datorita celor 22 de cupole si ridicata in intregime din lemn, fara sa se fi folosit cuie.

Satul medieval Mandrogi este construit de cei mai buni mestesugari din arhipelagul Valaam si este situat pe malul raului Svir, inca din secolul XIII. Fiind considerat un sat traditional rusesc, acolo ii puteti vedea cum lucreaza artistii populari la faimoasele papusi Matrioska si la mastile din ceramica tip Arlechin.

Tot in Mandrogi veti putea vizita Muzeul de Vodka, loc unde se afla sute de marci de aceasta bautura, favorita rusilor. Pentru o experienta autentica ruseasca, puteti savura bautura alaturi de o placinta traditionala sau un shiskabob rusesc.

Ultimul, dar nu cel din urma mare oras de vizitat intr-o astfel de croaziera este orasul Sankt Petersburg.

Pentru mai bine de trei secole centru politic si cultural al Rusiei, este numit si in prezent "Capitala Nordului".

Unul dintre cele mai importante obiective de vizitat in Sankt Petersburg este Fortareata Petru si Pavel, a carei constructie coincide cu fondarea orasului si care cuprinde Catedrala cu acelasi nume.

Muzeul de Arta Ermitaj este unul dintre cele mai mari si mai bogate muzee din lume, gazduind aproximativ 3 milioane de exponate in Palatul de Iarna, unul dintre cele mai cunoscute palate imperiale.

Obiectele de arta dateaza din Grecia Antica pana in zilele noastre, iar dintre acestea amintim picturi semnate Da Vinci, Van Gogh, Picasso si Gauguin.

Paralela 45 ofera o croaziera pe Neva si Volga cu preturi incepand de la 1130 de euro de persoana. Pretul cuprinde transport cu avionul Bucuresti-Moscova si retur Sankt Petersburg-Bucuresti, 7 nopti de cazare cu pensiune completa pe vas de croaziera de 5*, taxe portuare, tururi panoramice cu ghic local si insotitor roman de grup.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta Rusia, #croaziera Rusia , #Destinatii turistice