Descopera Mallorca si frumusetile sale ascunse

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 00:00
26801 citiri
Descopera Mallorca si frumusetile sale ascunse
Foto: Wikimedia

Cea mai mare dintre insulele Spaniei, Mallorca, va atrage mereu cohorte de turisti veniti in cautarea unui sejur lipsit de griji pe plajele aproape virgine ale acesteia.

Cu toate acestea, magnifica insula din Mediterana, aproape un taram al primaverii vesnice, ascunde si alte atractii pe care prea putini vizitatori le cunosc. Iata si ce activitati recomanda portalul Luxury Launches in timpul unui concediu petrecut in Insulele Baleare.

Excursie de o zi

Inchiriaza de pe aeroportul Son Bonet un elicopter pentru o croaziera de o zi si indreapta-te spre cea mai mica insula a arhipelagului, Menorca. Ai de vizitat golful "Cala Fornels" vestit pentru homarii pescuiti aici si, bineinteles, te poti rasfata cu una din aceste delicatese gatite in stil autohton.

Supa de homari este una din retele secrete pastrate de catre localnici, dar preparatul este impartasit cu draga inima cu toti vizitatorii insulei.

Nu uita sa degusti si orice preparat gatit cu maioneza, acesta fiind locul unde a si fost inventata delicata crema folosita pentru condimentarea salatelor si sandvisurilor noastre.

La plecare ii poti cere pilotului sa faca un tur pe deasupra pentru a admira in intreaga sa splendoare Menorca, insula scaldata in apele limpezi ale Mediteranei. Cu siguranta excursia ta de o zi se va dovedi memorabila.

Degusta bunatatile locale

La francezi ai cafeaua latte cu un croissant, americanii prefera cafeaua cu gogosi sau un simplu covrig cu seminte sau sare, in vreme ce britanicii te vor invita la o portie de "eggs and bacon".

In Mallorca, micul dejun este mai simplu si mai delicios. Ensaimada, micul colacel dulce tavalit prin zahar poate fi inmuiat fara nicio grija in cafea sau in ciocolata fierbinte pe care ai comandat-o pe terasa hotelului.

Este un preparat autohton si poate doar prin Barcelona il mai poti degusta, dar cu siguranta nu va avea aceeasi aroma.

Bucura-te de peisaj

Lasa-ti inima furata de apusurile de soare fara pereche pe care panorama din "Na Foradada" ti le ofera. Promontoriul se gaseste exact pe drumul dintre Valldemossa-Deia si nu este exclus sa mai intalnesti si alti indragostiti plimbandu-se alene pentru a admira spectacolul crepusculului.

In weekenduri este o adevarata parada de proaspeti casatoriti care vin la apus sa se fotografieze aici.

Aventureaza-te pe stanci

Mallorca iti va ofera o gramada de senzatii, dar niciuna ca sariturile in mare de pe tarmurile stancoase. Daca vrei, este un fel de Acapulco al Spaniei. Ai grija totusi sa alegi un ghid profesionist care sa te indrume in aceasta aventura.

Viziteaza Palma

Mai toata lume se inghesuie pe plajele aceste insule, dar cata vreme esti in Mallorca nu strica sa cunosti si capitala administrativa a insulelor Baleare, Palma.

Spania este vestita pentru localurile sale tapas, iar in Palma vei intalni unele dintre cele mai relaxante astfel de baruri, unde vinul si o gustare stau intotdeauna gata de a fi servite calatorului.

Nu uita sa te plimbi pe strazile vechiului cartier arab din Palma sau sa admiri maiestuoasa catedrala gotica a orasului.

O alta atractie de care prea putini turisti au aflat este Parcul Acvatic din Palma unde poti servi linistit o masa cu familia, in timp ce dincolo de peretii de sticla ai acvariului imens inoata diverse creaturi marine.

Fii boem

Mallorca este un loc in care poti impleti distractia nebuna de pe plajele insulei cu un stil mult mai boem.

Mergi in satul Deia, una dintre cele mai importante comunitati de artisti din regiune, si vei fi surprins atat de frumusetea peisajului, cat si de spiritul senin al localnicilor.

#vacanta Insulele Baleare, #concediu Mallorca, #atractii turistice Mallorca, #destinatii turistice , #Destinatii turistice