De ce este Ecuador tara perfecta pentru pensionari

Sambata, 05 Ianuarie 2013, ora 10:05
6459 citiri
De ce este Ecuador tara perfecta pentru pensionari

Pensionarii americani prefera sa se retraga in Ecuador, atrasi de costurile de trai mici, de clima blanda si de pretul redus al proprietatilor imobiliare. Ecuadorul este urmat, in topul preferintelor, de Panama si Malaezia.

Cheltuielile lunare pe care le inregistreaza un pensionar american in Ecuador au fost estimate de Reuters intre 900 si 1.400 de dolari, mult mai mici fata de cele din tarile enumerate anterior.

Panama, aflata pe cea de-a doua pozitie, are conditii similare de trai cu statul ecuadorian, dar nu este la fel de accesibil, mentioneaza unul dintre realizatorii studiului. Alaturi de colegii sai de la InternationalLiving.com a analizat toate datele si informatiile furnizate de corespondentii din tarile unde exista cel mai mare numar de pensionari americani si canadieni.

In urma rezultatelor compilate, statul ecuadorian s-a detasat si in ceea ce priveste costul diverselor servicii. De exemplu, o vizita la medic costa 25 de dolari, iar o bere 25 de centi, tarife valabile doar pentru pensionari. De asemenea, acestia achita cu 50% mai putin pentru biletele de avion si transportul local.

Panama a punctat la capitolul "visa pentru pensionari", un document care faciliteaza incheierea mult mai rapida a formalitatilor birocratice si ofera discounturi la restaurante, activitati recreative sau medicamente.

Printre tarile in care exista cei mai multi pensionari americani se mai numara si Irlanda, Franta si Portugalia.

#Ecuador pensionari americani, #destinatii turistice ieftine, #destinatii pensionari , #Destinatii turistice