Criza a taiat cu pana la 30% tarifele de Craciun si Revelion

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 10:35
1201 citiri
Criza a taiat cu pana la 30% tarifele de Craciun si Revelion

Criza a redus tarifele practicate de hotelieri in perioada Craciunului si a Revelionului cu pana la 30%, in 2011, comparativ cu alti ani. Vacanta petrecuta in Romania a fost mai ieftina fata de cele petrecute in Ungaria sau Austria.

Anul trecut, romanii care au sarbatorit Craciunul si Anul Nou in tara, au platit cu pana la 30% mai putin pentru pachetele turistice, in comparatie cu anii trecuti, potrivit unui studiu realizat de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Studiul a comparat ofertele din tara cu preturile solicitate pentru Ungaria, Austria si Bulgaria.

Evolutia tarifelor din Romania in anul 2011 a fost una descendenta in conditiile majorarii taxelor si impozitelor si a cresterii costurilor pentru utilitati cu 50%, arata studiul FPTR. Tarifele in unitatile de cazare din Romania sunt cu aproximativ 5% mai mici decat in Ungaria si cu 50% mai mici decat in Austria.

"In aceste conditii, de majorare a costurilor cu intretinerea si contributii la stat atat de mari pentru angajati si angajatori, hotelierii nu au posibilitatea de a oferi tarife mai mici, mentinand sau chiar imbunatatind calitatea serviciilor.

Ca urmare, patronii din turism se lupta pentru existenta, si nici intr-un caz pentru obtinerea unui profit care ar putea fi investit in imbunatatirea calitatii serviciilor si in realizarea unei promovari externe eficiente", declara presedintele FPTR, Mohammad Murad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta craciun, #vacanta revelion, #tarife vacanta Craciun Romania, #vacanta Craciun strainatate , #Destinatii turistice