Craciunul politicienilor: Departe de mall si de politica

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 17:20
1426 citiri
Craciunul politicienilor: Departe de mall si de politica

Politicienii vor sa uite de politica de sarbatori, astfel ca majoritatea spun ca vor petrece sarbatorile in familie, asteapta colindatori si fug de tentatiile mall-urilor.

Dintre politicienii care au relatat cum isi vor petrece sarbatorile, doar ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a spus ca se va afla in statiunile montane, pe partie.

Elena Udrea

Ea a precizat ca isi va petrece Revelionul in tara, pe Valea Prahovei, in Predeal sau in Sinaia, in functie de statiunea in care va fi mai multa zapada.

"Raman undeva pe Valea Prahovei, depinde cata zapada este. Daca este mai multa zapada - in Predeal, daca nu, in Sinaia", a spus Elena Udrea. Ea a mentionat ca a doua zi de Craciun se va afla pe partie in Poiana Brasov, la inaugurarea acesteia.

"Luni voi fi pe partie, la inaugurarea celei mai mari partii construite din 1990 incoace, in Poiana Brasov. Unde e loc de sanie, acolo voi fi si eu", a spus Udrea.

Teodor Baconschi

In schimb, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat ca anul acesta va ramane in Bucuresti de Craciun, alaturi de familie.

"Dupa ce am strabatut cateva zeci de mii de kilometri in 2011 si mi-am petrecut o buna parte a timpului in avioane sau in deplasare, tot ce imi doresc este sa raman acasa, alaturi de familie. Am deja cateva carti bune pe noptiera si jinduiesc dupa tihna de a le citi", a spus ministrul.

Baconschi spune ca observa "o desacralizare a Craciunului prin transformarea lui intr-un dezmat consumist".

"In loc sa mearga la biserica, oamenii invadeaza templele consumului, numite si mall-uri, cu un cuvant neaos. Imaginarul sacru a fost contaminat de mosul vopsit in rosu si a devenit kitsch.

Reni, cadouri, muzica aceasta dulceaga americana repetata la nesfarsit... Dar exista in tot acest ritual consolarea recoagularii familiei, a comunitatii.

Nimic nu ne impiedica sa cultivam traditiile in familie, sa explicam copiilor semnificatia acestei sarbatori crestine si sa evadam spre zone relativ ferite de invazia prostului gust, in Bucovina, Maramures sau alte locuri unde s-au pastrat cat de cat obiceiurile acestui neam", comenteaza ministrul.

Valeriu Tabara

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca abia asteapta sa ajunga acasa, la Timisoara, de Craciun, aratand ca de ani de zile petrece sarbatorile de Craciun cu familia si ca asteapta colindatori.

"Abia astept sa ajung acasa. De ani de zile, sarbatorile de Craciun, le fac cu familia. Nu am fost plecat niciodata pentru ca mereu sunt in deplasare. Am nepoti. O bucurie mare este sa stai langa pomul de Craciun.

Ma intalnesc cu copiii, cu cei din apropiere, cu prietenii si am, tot de ani de zile, colindatorii traditionali care vin acasa si ii astept si in acest an", a spus Tabara.

Roberta Anastase

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a spus ca isi petrece Craciunul acasa, cu parintii, iar Revelionul pe Valea Prahovei.

Alina Gorghiu

Deputatul liberal Alina Gorghiu va merge, de Craciun, acasa, la Curtea de Arges.

"De Craciun ma duc langa Curtea de Arges, de unde sunt eu, unde sper sa ninga de Craciun. Merg la rude, la prieteni, pentru ca asa e de Craciun: se ia din casa-n casa, din masa-n masa", a spus Gorghiu.

Ion Iliescu

La randul sau, fostul sef de stat Ion Iliescu isi va petrece sarbatorile "in familie, cu sotia", ca, de altfel, si in anii precedenti.

Mircea Diaconu

Senatorul PNL Mircea Diaconu va petrece si el, ca si anul trecut, sarbatorile acasa, cu familia.

Silviu Prigoana

Si deputatul PDL Silviu Prigoana a declarat ca isi peterece Craciunul in familie.

"Craciunul si Pastele sunt sarbatori de familie, sunt ocazii unice, noroc cu Isus pentru ca, daca nu era, nu aveam timp pentru familie. Sunt sarbatori de familia si Pastele si Craciunul in care trebuie sa fii in familie.

Altceva: plecari, mersuri la shopping-uri, nu. Statul in familie. E un moment in care esti lasat in pace. Primesti un SMS noaptea, pe la 12.00 si pe urma esti lasat in pace doua zile", a afirmat Prigoana.

Laszlo Borbely

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca va petrece sarbatorile de iarna cu familia, ca are patru nepotei cu varste cuprinse intre 3 ani si 6 ani si ca va incerca sa nu se ocupe de politica.

"Sarbatorile vor fi cu familia, abia astept, cu patru nepotei si incerc sa nu ma ocup de ceea ce tine de politica, sa fiu cu familia", a spus Borbely.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#craciun elena udrea, #craciun politicieni, #vacanta politicieni, #sarbatori politicieni , #Destinatii turistice