Cele mai spectaculoase piscine naturale din lume (Galerie foto)

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 00:00
10068 citiri
Cele mai spectaculoase piscine naturale din lume (Galerie foto)

Daca iti plac excursiile in mijlocul naturii si cauti o noua destinatie de vis pentru urmatoarea vacanta, nu poti rata ponturile de calatorie pe care ti le-am pregatit mai jos si imaginile spectaculoase ale celor mai frumoase piscine naturale din lume.

Business24 iti recomanda in acest weekend cateva locuri de poveste, unde trebuie neaparat sa ajungi, daca iti place sa inoti sub cerul liber, in ape cristaline, ori sa faci snorkeling in cele mai spectaculoase piscine naturale ale planetei.

Bazine incarcate de magie, facute parca anume pentru relaxarea pamantenilor, pot fi gasite de-a lungul si de-a latul mapamondului, in indepartatele Galapagos, Vanuatu sau Mexic, ori la o aruncatura de charter, aproape, in Grecia sau Italia.

Groapa Albastra Nanda, din Vanuatu

Ti-ai facut curaj sa mergi in Vanuatu, tara ultimilor canibali? Cu siguranta nu vei regreta excursia, mai ales daca apuci sa vizitezi Nanda Blue Hole, un bazin cu apa de un albastru ireal, extrem de pura, care izvoraste de la mare adancime si este filtrata de solul calcaros.

Ochiul de apa limpede este ascuns in mijlocul padurii tropicale, la mai putin de 30 de kilometri de Luganville, cel mai mare oras de pe insula Espiritu Santo.

Parcul eco-arheologic Ik Kil, Mexic

"Ne-am oprit aici in drum spre ruinele mayase. Frumusetea si linistea locurilor iti taie respiratia. Apa este rece si revigoranta. Recomandam cu caldura sa veniti aici in vizita si sa faceti o baie", spune un turist din Australia, care a fost aici recent.

Aceasta piscina naturala spectaculoasa se afla in peninsula mexicana Yucatan, langa celebrul sit arheologic Chichen Itza.

Acum serveste ca loc de relaxare pentru turistii care vor sa scape de caldura inabusitoare a junglei, dar pe vremea mayasilor era un loc sacru, dedicat ritualurilor.

Las Grietas, Insulele Galapagos

Daca ti-ai implinit visul de a merge in Galapagos, Ecuador, trebuie sa vezi si Las Grietas, de pe insula Santa Cruz, un sistem de crevase prin care trec in voie apele reci ale oceanului, intre doi pereti stancosi impunatori.

Se poate ajunge cu usurinta aici, din Puerto Ayora, cu barca, iar apoi pe jos, intr-o plimbare de neuitat prin campuri de lava si paduri de cactusi.

Grotta della Poesia, Italia

Daca ajungi vreodata pe coasta Adriaticii, in sudul Italiei, trebuie sa faci o baie in "Grota poeziei" din Roca Vecchia, o mica localitate incarcata de istorie, in apropiere de Lecce.

O legenda medievala spune ca o preafrumoasa printesa s-a imbaiat in aceasta piscina creata de fortele naturii in relieful carstic, iar o multime de poeti indragostiti au venit aici sa-i dedice versuri mestesugite.

Intr-adevar, peretii grotei sunt acoperiti de mii de inscriptii, insa arheologii sustin ca acestea sunt opera localnicilor, care isi aratau astfel adoratia pentru zeitatile lor, incepand inca din Epoca Bronzului.

To Sua, Marea Gaura din Samoa

Bazinul To Sua inseamna in limba localnicilor "marea gaura" si a fost numit asa pentru ca este cea mai mare piscina naturala din zona, alimentata direct de apele calde ale Pacificului de Sud.

Luciul apei este ascuns la aproape 30 de metri sub nivelul solului, deci trebuie sa cobori pe o scara din lemn, daca vrei sa inoti aici sau sa faci poze. Ai de platit si o mica taxa la intrare.

Vei descoperi aceast loc spectaculos ascuns pe insula Upolu, din Samoa, in micul sat Lotofaga.

Cascadele Erawan, Thailanda

Cascadele Erawan, din Parcul National cu acelasi nume, reprezinta una din cele mai iubite atractii turistice din regiune si atrag in fiecare zi a sezonului sute de oameni, care vin sa le admire si sa se scalde in bazinele naturale in care acestea se revarsa.

"Zona superioara a piscinei va fi plina de oameni, dar la cascada aflata la nivelul imediat inferior, care nu poarta niciun nume, nu merge nimeni, desi este la fel de frumoasa", ne sfatuieste un localnic, care a fost aici de curand.

Intrarea este cu plata, iar turistii straini au de platit mai mult, dar merita cu siguranta sa stai aici macar o zi, daca nu doua.

Giola, insula greceasca Thassos

Piscina naturala Giola este doar una din frumusetile pe care zeii greci le-au presarat pe insula Thassos, o destinatie de vacanta foarte iubita de romani.

Vei gasi aceasta minune a naturii ascunsa intre stanci, pe faleza insulei, in zona Astris, dupa ce parasesti drumul principal si mergi intr-o scurta plimbare pe un drum forestier.

Daca iti plac sariturile in apa, aici le vei putea incerca pe toate, de la nivelul marii sau de pe stanci inalte si de 10 metri.

Bazinul albastru este umplut de apele Marii Egee, iar cand aceasta este mai agitata vei avea parte de o adevarata baie de spuma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piscine naturale, #destinatii exotice, #vacante exotice, #locuri snorkeling, #Giola Thassos piscina , #Destinatii turistice