Cele mai neobisnuite plaje din lume

Joi, 21 Iunie 2012, ora 19:25
3879 citiri
Cele mai neobisnuite plaje din lume

Plajele nu inseamna intotdeauna nisipuri albe si ape linistite, ci pot sa aiba si caracteristici neobisnuite. Exista plaje atipice in intreaga lume, al caror aspect este rezultatul manifestarii unor fenomene fizice diverse.

Luxuo a prezentat mai multe alternative la plajele obisnuite, fiecare din acestea avand caracteristici speciale.

Pink Sands Beach, Insula Harbour, Bahamas

Una dintre cele mai neobisnuite plaje, Pink Sands Beach, isi datoreaza numele celor cinci kilometri de golf avand o culoare roz deschisa. Prezenta acestei nuante se datoreaza Foraminiferei, o insecta rosie al carei invelis se desprinde de corpul sau in momentul in care moare.

Hot Water Beach, Noua Zeelanda

Peninsula Coromandel este celebra pentru activitatea geotermala. Vizitatorii sapa adanc in nisip si construiesc un fel de piscina cu apa la temperatura potrivita pentru cei care vor sa se relaxeze intr-o scufundare dupa-amiaza.

Glass Beach, California

Folosita la un moment dat ca un spatiu pentru descarcarea gunoiului de la Fort Bragg, marea a curatat o mare parte a tarmului de cand acesta a fost inchis, in 1960. A rezultat o plaja acoperita de sticla, singurul material ramas in zona. Aplatizata de mare, sticla creeaza un efect uimitor de mare de pietre.

Chandipur, India

Plaja din Chandipur este una dintre cele mai neobisnuite din lume. Datorita localizarii sale geografice, marea se poate retrage pana la patru kilometri la reflux, putandu-se observa astfel ce se afla sub apa.

Papakolea Beach, Hawaii

Aceasta plaja se distinge prin nuanta puternica de verde ce aminteste de culoarea olivinei. Olivina este un cristal ce are culoarea verde uleioasa a frunzelor de maslin. Desi aspectul plajei din Papakolea pare sa se datoreze algelor, culoarea este rezultatul unui mineral rezultat in urma activitatii vulcanului Big Island.

Barking Sands Beach, Hawaii

Aceasta plaja de 27 kilometri este inclusa in Parcul National din Hawaii si prezinta o caracteristica uimitoare: pasii celor care se plimba in zona suna ca latratul unui caine. Oamenii de stiinta explica acest fenomen prin faptul ca particulele de nisip au in structura lor spatii cu ecouri care produc aceste zgomote. Respectivele spatii au rezultat prin perforarea firelor de nisip.

Red Beach, Santorini, Grecia

Insula Santorini este cunoscuta pentru plajele sale negre, forme care au rezultat in urma exploziilor vulcanice, dar intinderea de nisip rosu ce aminteste de planeta Marte le taie respiratia vizitatorilor. De la distanta, zonele cu apa de adancimi mici arata precum sangele.

Bowling Ball Beach, California

Aceasta plaja din California se distinge prin pietrele imense aflate pe suprafata ei, care arata ca si cum ar fi fost special plasate acolo, insa intreaga priveliste este rezultatul actiunii naturii. Marea a erodat rocile mai putin dure aflate in jurul lor, lasand numai pietre mari perfect nivelate.

Vik Beach, Islanda

Cel mai sudic punct al Islandei este un tinut al vantului, sabaticiei si frigului, iar nisipurile negre de pe plaja par sa intensifice senzatia ciudata pe care vizitatorii o au cand ajung in aceasta regiune. In spatele plajei negre, figuri din pietre de bazalt rasar din apa. Vik se afla chiar in calea vulcanului Katla, despre care expertii spun ca va erupe in curand.

#plaje neobisnuite, #plaje fenomene fizice, #plaje culori neobisnuite , #Destinatii turistice