Cele mai frumoase sate din Italia. Tu unde te relaxezi?

Sambata, 15 August 2015, ora 00:00
17652 citiri
Cele mai frumoase sate din Italia. Tu unde te relaxezi?
Foto: Flickr/ Global Panorama/Wikimedia

Italia ramane una dintre destinatiile de vara preferate de turistii din toata lumea. Pentru o experienta cat mai bogata si relaxanta in acelasi timp, este recomandabil sa eviti marile orase din peninsula si sa te indrepti spre pitorestile asezari rurale ale tarii.

10 sate de poveste te asteapta in Italia, intr-un peisaj de vis, iar o vacanta departe de agitatia marilor orase iti va prii cu siguranta, cred reporterii revistei Luxatic.

Menaggio

In inima Lombardiei, pe malul lacului Como, satul Mennaggio este o destinatie care te va cuceri de la prima vedere.

Culmile muntoase impadurite coboara lin pana spre malul lacului. Traseele turistice din imprejurimi sunt visul oricarui excursionist, iar daca esti un amator de golf, Clubul Mennaggio-Cadenabbia, deschis inca din 1907 te asteapta sa iti dovedesti indemanarea pe circuit.

In fiecare vara, Menaggio este inundat de acordul vesel al muzicii cantate la chitara, micuta localitate gazduind anual un festival international de muzica.

Montone

Plasat in Umbria, satul Montone inca isi pastreaza aspectul de fortareata medievala, cu case construite din piatra si strazi inguste care traverseaza asezarea.

Imprejurimile sunt incantatoare, campurile fiind pline de maslini si podgorii care dau un vin aromat.

Montone este prezent an de an in Top 100 cele mai frumoase sate ale Italiei.

Positano

La doar 45 de kilometri de Napoli, in golful cu acelasi nume, satul Positano reprezinta un refugiu perfect pentru un concediu linistit.

Asezarea veche de cateva mii de ani se intinde pe coastele muntoase ale coastei Amalfi, iar plaja si portul plin de ambarcatiuni atrag anual mii de turisti.

Alberobello

Aproape de Bari vei descoperi una dintre cele mai uimitoare asezari ale Italiei. Alberobello este inclus in patrimoniul universal UNESCO pentru faimoasele sale casute numite "trulli".

Forma conica a acoperisurilor din piatra construite fara pic de mortar transforma micutul sat intr-un loc desprins parca din povestile copilariei.

Daca alegi sa te refugiezi intr-un loc cu adevarat retras, Alberobello este destinatia perfecta, fiind greu accesibil pentru masini. Varianta de transport preferata de localnici si de turisti ramane trenul.

Castelmezzano

In splendidul peisaj montan al Dolomitilor cu greu vei gasi o asezare mai bine pozitionata decat Castelmezzano.

Satucul pare un adevarat cuib de vulturi spanzurat deasupra vaii Volo dell'Angelo, iar tunelurile secrete sapate in piatra reflecta viata dura dusa de localnici.

Acum insa, Castelmezzano este un fermecator sat de vacanta care iti pune la picioare intreaga splendoare a Muntilor Dolomiti, o bucatarie rurala excelenta si vinuri parfumate pentru a-ti face concediul cat mai placut.

Asolo

Decat inghesuiala fermecatoare din Venetia, mai bine o vacanta in Asolo, Perla provinciei Treviso sau Orasul celor 100 de Orizonturi, dupa cum mai este cunoscuta asezarea.

In Asolo ai parte de tot farmecul unui oras medieval: arcade gotice, Castele de Piatra si piatete prin care iti poti rataci linistit pasii.

Situat la doar 50 de kilometri distanta de Venetia, micul oras Asolo beneficiaza de avantajul aceleiasi gastronomii care a dus faima bucatarilor din orasul lacustru, dar se dovedeste mult mai linistit decat acesta.

Matera

Este una dintre cele mai vechi asezari umane in lume, fiind cunoscut si sub numele de "Orasul de Piatra".

Adaposteste inca unele case sapate in stanca, iar alaturi de acestea vei observa si biserici construite in acelasi fel.

Portofino

Aflat in imediata apropiere a portului Genova, oraselul Portofino s-a transformat intr-o destinatie exclusivista de vacanta pentru bogatii Europei.

Ofera o priveliste superba asupra Mediteranei de pe terasele care conduc spre portul plin de iahturi.

Este mai scump decat alte destinatii din Italia, dar daca vrei sa te bucuri cu adevarat de placerile vietii, Portofiono este destinatia perfecta de vacanta.

Manarola

Situat in zona Cinque Terre din Liguria, Manarola este considerat cel mai atragator satuc din cele 5 asezari.

Casele sunt construite pe povarnisul stancos al tarmului, iar agitatia valurilor din golful stancos si combinatia munte-mare se arata mai mult decat fermecatoare.

San Gimignano

Un sat din cea mai cunoscuta zona rurala a Italiei, Toscana, completeaza lista destinatiilor de vacanta care te feresc de imbulzeala turistilor. San Gimignano este cunoscut drept Bijuteria Toscanei sau Orasul Turnurilor.

Este considerat cea mai frumoasa asezare rurala a tarii si una dintre cele mai atragatoare de pe glob.

13 turnuri ridicate in perioada medievala se inalta inca falnice spre cer. Bucataria locala este delicioasa, combinand vanatul proaspat cu vinurile parfumate care sunt produse in regiune.

M.J.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sate vacanta Italia, #concediu Italia, #destinatii turistice, #sate retrase , #Destinatii turistice