Cele mai apreciate destinatii din lume. De la Costa Rica pana la Romania

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 16:12
1314 citiri
Cele mai apreciate destinatii din lume. De la Costa Rica pana la Romania
www.infoturism.ro

Romania se afla pe locul 67 in topul celor mai apreciate destinatii recomandate de turistii din intreaga lume, prima pozitie fiind ocupata de Costa Rica, potrivit studiului The Global Tourism Monitor, realizat de Mercury Research impreuna cu Global Market Research.

Studiul a fost realizat in prima jumatate a acestui an, pe un esantion de 23.116 de respondenti din 26 de tari din Europa, America, Asia-Pacific, Africa si Orientul Mijlociu si prezinta informatii despre 84 de destinatii turistice, potrivit Mediafax.

Rezultatele studiului mai arata ca nu intotdeauna cele mai recomandate destinatii de vacanta sunt si cele mai promovate.

Spre exemplu, doar 2% dintre participantii la studiu au vazut reclame sau oferte de vacanta pentru fruntasa clasamentului, Costa Rica.

Clasamentul celor mai apreciate destinatii turistice a fost realizat in functie de experienta turistilor si de gradul in care acestia ar recomanda tara respectiva potentialilor vizitatori.

Costa Rica a obtinut cel mai ridicat scor la nivel mondial, 63, la polul opus situandu-se Tunisia (-7).

In Europa, liderul clasamentului este Austria (58), urmata de Italia (56), Croatia (54), Norvegia (53), Grecia (52) si Marea Britanie (52).

Romania se situeaza pe locul 67 in topul celor mai recomandate destinatii turistice, obtinand scorul de 26. In ultimele 12 luni, doar 1% dintre straini au vazut oferte de vacanta sau alte modalitati de promovare pentru Romania.

In schimb, destinatiile pe care romanii le-au intalnit cel mai des in ofertele operatorilor sunt Grecia (49%), Turcia (38%) sau Bulgaria (36%).

Prezenta pe piata din Romania din anul 1994, Mercury Research este una dintre cele mai mari companii independente de cercetare de piata.

#top destinatii aperciate lume, #studiu destinatii vacanta , #Destinatii turistice