Cea mai buna destinatie din America de Sud: Rio de Janeiro

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 00:00
3331 citiri
Cea mai buna destinatie din America de Sud: Rio de Janeiro
Foto: Pixabay

Rio de Janeiro este cel de-al doilea cel mai mare oras din Brazilia, aflat pe coasta Atlanticului de Sud. Rio este recunoscut in intreaga lume pentru peisajele ce-ti taie respiratia, pentru oamenii sai relaxati si, desigur, pentru vestitul carnaval de la Rio care are loc in fiecare an.

Mai mult decat atat, orasul a primit titlul de "Cea mai buna destinatie din America de Sud" din partea World Travel Awards.

De-a lungul a peste patru secole Rio a fost gazda a numeroase etnii si nationalitati (precum portughezii, francezii, africanii sau germanii), devenind un mix de cultura, obiceiuri si oameni.

Orasul a avut un trecut tumultos si a fost nevoit sa renunte la pozitia sa de capitala a Braziliei in fata vibrantei Brasilia. Astazi, insa, lucrurile s-au schimbat si Rio se bucura de o economie infloritoare si vizitatori veniti acolo sa se bucure de cele mai rafinate lucruri in viata.

Business24 a selectat din recomandarile LuxuryLaunches trei activitati pe care nu le poti rata in Rio de Janeiro: cea mai buna mancare, cea mai frumoasa excursie si cel mai bun loc pentru panorama.

Cea mai buna mancare in Rio

Feijoada este una dintre cele mai faimoase feluri de mancare specifice Rio de Janeiro. Este un fel de mancare traditional ce-si are radacinile in bucataia africana, fiind facuta din carne si fasole neagra. Nu poti savura, insa, oricand acest fel de mancare, intrucat este servit cu precadere miercurea si sambata.

O varianta mai sanatoasa a acestui fel de mancare este Bacalhoada, alcatuita din cod sarat, cartofi feliati, masline negre, rosii, oua fierte tari, ceapa si piper.

Pe strazi vei intalni adesea un tip de gustare, numit Salgadihnos: paine cu branza, crochete de pui, pasteis si empanadas.

De asemenea, cafeaua este una dintre comorile nationale ale Braziliei, asadar nu poti pleca de aici fara sa o gusti. Pentru o mai mare varietate, viziteaza cartierul Santa Teresa.

Cea mai buna excursie in Rio

Rio Scenarium este un loc perfect pentru samba si gafieira (un dans-pereche pentru samba). Restaurant, club si magazin de antichitati, Rio Scenarium se intinde pe trei etaje si exprima foarte bine revitalizarea culturala a centrului istoric din Rio de Janeior.

Deschis in 2001, conacul din secolul al 19-lea a devenit rapid un loc de intalniri, recreatie si distractie, fiind extrem de cautat de turisti si de localnici deopotriva.

Dupa o noapte de distractie, locul ideal pentru relaxare este Ipanema. O vorba populara printre localnici spune ca "Dumnezeu a facut lumea in sase zile si a petrecut cea de-a saptea relaxandu-se in Ipanema".

Cea mai buna priveliste in Rio

Pentru a surprinde cele mai frumoase privelisti, trebuie sa te urci in telecabina pana in varful muntilor Sugar Loaf.

De acolo vei avea o panorama de 360 de grade ce cuprinde Leme, Copacabana, Ipanema, Flamengo, plajele Leblon, Pedra da Gavea, Maciço da Tijuca, muntii Corcovado (unde se afla si statuia lui Hristos Mantuitorul). Tot de aici poti vedea Guanabara Bay, insula Governador sau faimosul varf Dedo de Deus din muntii Serra do Mar.

O.D.

#vacanta Rio de Janeiro, #fel mancare Rio Janeiro, #panorama Rio Janeiro, #plaja Ipanema , #Destinatii turistice