Ce sa faci in vacanta la Madrid

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 00:00
3253 citiri
Ce sa faci in vacanta la Madrid
Foto: Luxury Insider

In Madrid gasesti tot ce ai nevoie pentru a contura o vacanta cu adevarat exclusivista. De la vinuri rafinate, restaurante premiate cu stele Michelin, cazari de cinci stele si alei speciale pentru cumparaturi, arta sau cultura, Madridul iti promite sa iti ofere o experienta unica.

Pentru a simti vibratia extravaganta a capitalei trebuie sa te cazezi la un hotel de cinci stele sau chiar un palat transformat hotel, sa iei cina la cel mai vechi restaurant din lume sau cel putin unul recompensat cu stele Michelin.

Nu in ultimul rand, programeaza-ti o sesiune de cumparaturi in magazine sofisticate, incanta-ti papilele gustiative cu un "tapas" traditional si relaxeaza-te la un spectacol de flamenco.

Business24 iti prezinta cateva activitati pe care nu le poti rata, odata ce ai ajuns la Madrid, recomandate de Luxury Insider:

Foto: Luxury Insider

Madrid este cel de-al doilea oras din Europa la capitolul "shopping"

Potrivit unui top realizat de Globe Shopper Index pentru The Economist, Madrid este cea de-a doua destinatie europeana pentru cei pasionati de cumparaturi.

Daca vrei o experienta cu adevarat de calitate, atunci trebuie sa o incepi cu zona Salamanca. Aici gasesti buticurile celor mai renumite branduri, cei mai mari bijutieri si cele mai extravagante magazine de delicatese.

Odata cu restilizarea Calle Serrano lucrurile s-au schimbat putin, si asta iti permite sa te plimbi pe strada, printre magazine, bucurandu-te din plin de Madridul secolului 21.

Foto: Luxury Insider

Shopping boem in Las Salesas

Cartierul Las Salesas este o alternativa boema la Salamanca. O plimbare pe principalele strazi cu magazine (Argensola, Almirante, Conde de Xiquena, Barbara de Braganza sau Fernando VI) iti deschide o lume a tuturor posibilitatilor in materie de cumparaturi: de la magazine multi-brand, cafenele pana la patiserii gourmet.

Zona de produse "hand-made" in Madrid

Urmatoarea oprire intr-o sesiune ideala de cumparaturi este zona care cuprinde Gran Via, Puerta del Sol si Plaza Mayor. Aici vei gasi produse autentice spaniole si obiecte confectionate chiar de marii maestri in manufactura specifica locului.

Foto: Luxury Insider

Ultimele tendinte in materie de gastronomie

In Madrid vei gasi peste 3.000 de locuri in care sa poti savura cele mai recunoscute delicii gastronomice, masjoritatea restaurantelor fiind premiate cu stele Michelin. Printre localurile la care merita sa cinezi se numera si Santceloni, La Terraza del Casino, Sergi Arola-Gastro, Ramon Freixa Madrid, Diverxo, El Club Allard, Zalacain, Kabuki si Kabuki Wellington.

Daca esti tentat sa incerti gastronomia locala, Madridul are peste 300 de restaurante traditionale. In acest weekend iti recomandam sa incerci cel mai vechi restaurant din lume Casa Botin, fondat in 1725.

Foto: Luxury Insider

Centrul culturii in Madrid

Daca vrei o vacanta axata mai mult pe partea culturala a Madridului, atunci trebuie sa mergi in zona cunoscuta sub numele de "Art Walk", unde vei gasi muzeul Prado, muzeul Thyssen-Bornemisza si muzeul Reina Sofia.

Distanta dintre cele trei este de maxim 10 minute de mers pe jos, iar in imprejurimi vei gasi si centre culturale ceva mai recente precum CaixaForum Madrid, CentroCentro Cibeles, Circo Price, Fundatia Mapfre sau Medialab Prado.

Foto: Luxury Insider

Viata de noapte in Madrid

Un alt aspect pentru care Madridul este recunoscut este chiar viata de noapte, activa si inedita. Aici vei intalni un amalgam de localuri cu muzica live, spectacole de flamenco sau cocteil-baruri care te vor face sa intelegi de ce capitala Spaniei este recunoscuta drept unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume.

Si, pentru ca flamenco este inclusa pe lista Patrimoniilor Culturale UNESCO, iti recomandam si cateva dintre cele mai faimoase cluburi de flamenco din oras: Corral de la Moreria, Cafe de Chinitas, Las Carboneras, Torres Bermejas, Las Tablas si Casa Patas.

#ce faci in Madrid, #vacanta Madrid, #shopping Madrid , #Destinatii turistice