Care sunt ofertele hotelierilor pentru Craciun si Revelion

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 13:15
2034 citiri
Care sunt ofertele hotelierilor pentru Craciun si Revelion

Hotelierii din tara au pregatit oferte variate pentru turisti in perioada sarbatorilor de iarna, vizitatorii fiind intampinati cu mancaruri traditionale, gratar in zapada, plimbari cu sanii trase de cai, dar si sauna sau baie cu lapte si miere.

Craciun la Castelul Dracula din Muntii Bargaului - 810 lei un sejur de patru zile

Turistii care aleg sa petreaca sarbatorile in Bistrita-Nasaud au posibilitatea sa inchirieze cabane in zona Colibita, cu sume cuprinse intre 800 si 1.500 de euro, dar si sa se cazeze la un hotel de patru stele, cu 400 de euro pentru cinci nopti, all inclusive, sau la Castelul Dracula.

La Castelul Dracula din Muntii Bargaului, turistii isi pot petrece Craciunul la pretul de 810 lei pentru un sejur de trei nopti.

Gazdele pregatesc taierea porcului cu traditionala "bobotaie", pomana porcului, dar si carnati, caltabosi si sorici din care turistii se vor putea infrupta in seara de Ajun. Tot atunci, Mos Craciun va imparti daruri, iar colindatorii de pe Valea Bargaului vor prezenta obiceiuri din zona. In ziua de Craciun, turistii pot lua parte la slujba speciala a Nasterii Domnului de la Manastirea Piatra Fantanele.

Pentru Craciun, hotelul a fost rezervat in proportie de 60 la suta.

Sejur de cinci zile in Bucovina, la preturi ce pornesc de la 1.100 de lei

Cei care ajung in Bucovina de sarbatori pot petrece un sejur de cinci zile la pensiuni din Sucevita sau Voronet la preturi ce pornesc de la 1.100 - 1.200 de lei. Turistii sunt imbiati cu bucate bucovinene, gratar in zapada, plimbari cu sanii trase de cai, dar si sauna sau baie cu lapte si miere.

Majoritatea pensiunilor si hotelurilor din Bucovina au pachetele turistice de Revelion vandute si mai au locuri doar pentru Craciun, unii proprietari de pensiuni avand locurile rezervate inca de anul trecut.

La o cabana din zona Sucevita, un sejur de Craciun, cu patru nopti de cazare cu demipensiune costa 1.200 de lei de persoana, iar oferta include si masa festiva, cu bucate traditionale bucovinene. Turistii pot face plimbari cu sanii trase de cai si pot primi vizita grupurilor de colindatori. De Revelion, la aceeasi cabana, pentru cinci nopti de cazare in perioada 28 decembrie -2 ianuarie pretul este de 1.600 de lei de persoana.

Tot in Sucevita, la un hotel de patru stele oferta pentru Craciun este pentru trei zile, la aproximativ 200 de lei o noapte de cazare de persoana, la care se adauga 250 de lei pentru cina festiva si 100 de lei pentru pranzul traditional, iar turistii vor beneficia in fiecare seara de spectacole cu muzica usoara si folclorica. La acelasi hotel de patru stele, de Revelion oferta este pentru cinci nopti de cazare cu pensiune completa, preturile fiind intre 2.300 de lei si 3.000 de lei de persoana. Turistii au la dispozitie zona SPA, cu piscina, sauna, sala de fitness si biliard.

Hotelul de Gheata de la Balea Lac se va deschide de Craciun si e rezervat pana dupa Anul Nou

Hotelul de Gheata de la Balea Lac va avea ca tema, in aceasta iarna, "Baroque in Ice", atat in ceea ce priveste amenajarea camerelor, cat si organizarea evenimentelor. Hotelul, a carui constructie a inceput deja, va fi inaugurat de Craciun si e rezervat aproape in totalitate pana dupa Anul Nou.

Potrivit reprezentantilor firmei care in fiecare an construieste, la Balea Lac, Hotelul de Gheata, unitatea se numeste in acest an "Hotel of Ice" si este al noualea sezon in care se realizeaza aceasta constructie din zapada si gheata.

In acest an, tema este "Baroque in Ice" si va sta la baza amenajarii tuturor camerelor, dar si a organizarii evenimentelor.

Lucrarile au inceput deja, fiind favorizate de zapada abundenta si de temperaturile deosebit de scazute inregistrate in caldarea Lacului Balea, inima Masivului Fagaras. In prima etapa, muncitorii au trasat amprenta la sol a obiectivului, lucrarile continuand cu amplasarea primelor "caramizi" de gheata si a cofrajelor si umplerea acestora cu zapada si apa, astfel incat sa fie ridicati primii pereti ai obiectivului.

La fel ca in sezoanele anterioare, Hotel of Ice-Balea Lac va fi edificat in imediata apropiere a Statiei de Telecabina Balea Lac.

#vacante Sarbatori, #vacante Craciun, #vacante Revelion , #Destinatii turistice