Care este cel mai bun moment pentru a planifica un city break in Europa

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 00:00
4760 citiri
Care este cel mai bun moment pentru a planifica un city break in Europa

Romanii pot face economii in medie de 42% daca rezerva acum un city break in Europa. Motorul de cautare a ofertelor de calatorie momondo.ro a analizat peste 779 milioane de preturi pentru zboruri din 100 cele mai populare rute si dezvaluie care este cel mai bun moment pentru a rezerva urmatorul city break.

City break-ul este una dintre principalele optiuni de vacanta pentru romani in 2017, dupa vacanta la mare si drumetiile.

"Conform studiului nostru despre calatorii desfasurat la nivel international, 31% dintre romani planuiesc un city break anul acesta", declara Mircea Giurca, Marketing Manager momondo Romania.

Cum primavara a inceput sa ne bata in geam, nu exista un moment mai bun pentru a incepe planificarea urmatoarei escapade decat acum.

"Pentru mai mult de un sfert dintre romani a economisi bani la biletele de avion este cel mai important aspect in planificarea calatoriei. Prin urmare, sfatuim calatorii sa rezerve city break-ul dorit cu 55 de zile in avans, pentru a se asigura ca prind cele mai bune tarife", spune Mircea Giurca.

Exista, de asemenea, si alti factori, cum ar fi ziua plecarii si momentul din zi, care influenteaza preturile.

"Tarifele de zbor pot varia destul de mult in functie de ziua si ora plecarii. De obicei, cele mai ieftine zboruri pot fi gasite in zilele de marti seara iar cele mai scumpe duminica dimineata."

Barcelona, cea mai cautata destinatie pentru un city break

"Cel mai vizitat oras din Spania este, totodata, cea mai populara destinatie in topul city break-urilor pe care calatorii romani le au in plan in aceasta primavara", adauga Mircea Giurca.

Capitala Cataloniei este generoasa prin plajele sale superbe care te invita sa simti briza mediteraneana, prin strazile ce scot la iveala romanticul incurabil din fiecare suflet uman sau prin viata de noapte care te ajuta sa opresti timpul in loc.

O vizita la vestita Sagrada Familia, o plimbare pe bulevardul La Rambla sau o gustare fresh luata din La Boqueria pot fi doar inceputul in pregatirea unui city break in Barcelona.

Statistici cu privire la city break-urile europene:

 31% dintre romani planuiesc un city break in 2017, aceasta optiune de vacanta fiind in topul preferintelor acestora, dupa vacanta la mare si drumetiile

 Pentru mai mult de un sfert dintre romani a economisi bani la biletele de avion este cel mai important aspect in planificarea unei calatorii

 Cele mai ieftine bilete de zbor pot fi gasite cu 55 de zile inainte de plecare

 Rezerva-ti calatoria din timp si poti economisi pana la 42% din costur

10 cele mai populare rute in randul romanilor si cel mai bun moment pentru a rezerva zborul:

1. Bucuresti-Barcelona 60 de zile inainte de plecare

2. Bucuresti-Londra 60 de zile inainte de plecare

3. Bucuresti-Roma 57 de zile inainte de plecare

4. Bucuresti-Paris 56 de zile inainte de plecare

5. Bucuresti-Amsterdam 60 de zile inainte de plecare

6. Bucuresti-Lisabona 60 de zile inainte de plecare

7. Bucuresti-Madrid 44 de zile inainte de plecare

8. Bucuresti-Milano 60 de zile inainte de plecare

9. Bucuresti-Berlin 60 de zile inainte de plecare

10. Bucuresti-Praga 58 de zile inainte de plecare

Topul destinatiilor se bazeaza pe cautari efectuate pe site-ul momondo.ro pentru perioada 1 martie - 31 mai 2017.

Statisticile au fost obtinute prin analizarea a peste 779 milioane de preturi pentru zboruri din 100 cele mai populare rute de pe site-ul momondo.ro.

#bilete avion city Break, #bilete avion Barcelona , #Destinatii turistice