Calatorie in Cadiz, cel mai vechi oras din Europa

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 09:30
4498 citiri
Calatorie in Cadiz, cel mai vechi oras din Europa

O calatorie in orasul spaniol Cadiz implica o incursiune intr-o lume veche, unde istoria continua sa traiasca in fiecare coltisor. Persoanele care viziteaza acest oras vor avea parte de niste privelisti uimitoare, Cadiz fiind un oras-port.

Orasul Cadiz, aflat in sudul Spaniei, a fost intemeiat in urma cu 3.000 de ani. Este cel mai vechi oras din Europa, caminul a numeroase civilizatii incepand cu fenicienii, grecii, vizigotii, romanii si maurilor, potrivit Reuters.

Cadiz are 125.000 de locuitori, fiind inconjurat in totalitate de apa. Este unul dintre cele mai importante golfuri ale Europei. Cristofor Columb a plecat din acest oras in expeditiile sale, ceea ce a contribuit la transformarea acestui oras intr-unul din cele mai bogate ale Spaniei.

Calatoria de la Madrid la Cadiz se face in patru ore si 15 minute, calatoria facandu-se prin Sevilia. Strazile orasului au ramas neschimbate de secole, sunt foarte stramte, incat masinile au foarte putin spatiu pentru a circula.

Turistii pot merge la cafenelele situate in Plaza de San Juan de Dios, de unde se poate admira cladirea primariei, care are un mecanism de sonerie cu clopotei aflat in turn. In momentul in care mecanismul suna, se aude muzica lui Manuel de Falla, compozitor faimos nascut in Cadiz.

Printre obiectivele turistice din Cadiz se numara Plaza de Espana, Muzeul de Istorie, biserica in stil baroc San Felipe si Plaza de San Antonio, cea mai mare din oras, unde familiile bogate si-au construit case somptuoase.

Turnul Tavira ofera cea mai ampla perspectiva asupra orasului, ce include Golful Cadiz si catedrala cu dom galben. Turnul Tavira adaposteste si Camera Obscura, deasupra careia se afla niste lentile mari care proiecteaza pe un ecran mare miscarea inregistrata in oras printr-un unghi de 360 de grade.

Persoanele care vor sa se relaxeze pot face o plimbare pe plaja La Caleta, aflata in nordul orasului, care ofera o viziune impresionanta asupra castelului San Sebastian.

O excursie de-a lungul Golfului Cadiz se poate face cu feribotul, putandu-se ajunge in orasul Rota intr-o jumatate de ora. In Rota se gaseste si o importanta baza a Marinei SUA.

De la Rota, turistii pot lua taxiul pentru o scurta excursie in Sanlucar de Barrameda, la intrarea pe tarmurile raului Guadalquivir.

Sanlucar este un oras cu traditie in industria vinului, unde se afla mai multe fabrici. Cea mai veche dintre acestea este Hidalgo - La Gitana.

#destinatii turistice vacanta, #destinatii turistice Spania, #orase Spania, #cel mai vechi oras, #calatorie Cadiz, #destinatii turistice Cadiz , #Destinatii turistice