Agentia Spatiala Europeana vrea sa construiasca un sat de vacanta pe Luna

Joi, 24 Martie 2016, ora 18:45
3228 citiri
Agentia Spatiala Europeana vrea sa construiasca un sat de vacanta pe Luna
Foto: Pixabay

Cel mai ambitios proiect in domeniul turismului spatial vine din partea Agentiei Spatiale Europene (ESA), al carei director a anuntat ca vrea sa infiinteze un "sat permanent" pe satelitul natural al Pamantului.

Satul Lunar, asa cum a denumit Johann-Dietrich Woerner baza permanenta ce ar urma sa fie construita pe Luna, va avea functionalitati diverse, primirea turistilor excentrici si bogati fiind una dintre acestea, anunta CNBC.

Woerner spera ca in proiect sa i se alature si agentiile similare din Statele Unite, Rusia, China, India si Japonia.

"In satul lunar ne-ar placea sa combinam capacitatile diferite ale statelor detinatoare de tehnologii de explorare a spatiului, fie ele robotice sau umane, si sa dezvoltam diverse activitati: stiintifice, cu impact economic, chiar si turism sau minerit spatial", a anuntat directorul ESA.

Specialistii agentiei sustin ca resursele naturale ale satelitului natural al Terrei - apa inghetata, metalele si alte minerale - sunt suficiente pentru a construi si a sustine baza lunara.

Structura acesteia ar urma sa fie printata 3D si asamblata cu ajutorul roverelor lunare, care vor umfla si un acoperis protector pentru astronauti.

Baza ar urma sa fie amplasata la Polul Sud sau Polul Nord al Lunii, cele doua zone fiind caracterizate de lumina, respectiv intunericul permanent.

Potentialele pericole la care ar fi expusi astronautii si turistii spatiali include: radiatii solare, meteoriti si conditii extreme.

Saptamana trecuta, ESA si Agentia Spatiala a Rusiei au o misiune comuna pentru explorarea atmosferei de pe Marte, nava fara pilot la bord urmand sa ajunga pe planeta vecina in luna octombrie.

NASA pregateste propriile misiuni pentru a trimite oameni pe Marte, termenele fiind de 2025 si 2030.

"Americanii vorbesc acum de calatorii pe Marte si sunt cu totul de acord cu ei. Oamenii vor ajunge intr-o zi acolo, numai ca acea zi este cam departe in viitor", a apreciat directorul Woerner.

#baza lunara permanenta, #turism spatial, #turisti sat lunar , #Destinatii turistice