24 de ore in Salzburg. Tu ce vizitezi?

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 00:00
2901 citiri
24 de ore in Salzburg. Tu ce vizitezi?

Salzburg este un oras incantator, care o sa te vrajeasca iremediabil, inca de la primii pasi pe strazile sale incarcate de istorie si cultura. Si daca ai doar 24 de ore la dispozitie pentru a-l explora, atunci ai nevoie de un plan bine pus la punct.

Incepe-ti ziua cu un mic dejun, in oricare dintre cafenelele din centrul orasului, ca sa te pregatesti si sa prinzi forte pentru o zi plina.

Foto: kasererbraeu.at

Daca-ti place sa faci cumparaturi, atunci nu poti rata Getreidegasse. Daca, in schimb, vrei sa cunosti altfel orasul, ai doi munti din care poti alege sa vezi orasul de la inaltime, Mönchsberg si Kapuzinerberg.

Fiecare iti ofera o experienta unica, in timp ce Kapuzinerberg iti promite linistea naturii, pe Mönchsberg vei gasi Muzeul de Arta Moderna, restaurantul m32 si Fortareata Hohensalzburg.

Foto: mohrenwirt.at

Desigur, ramane intotdeauna optiunea de a te indrepta care Palatul Hellbrunn sau de a urca cu telecabina catre Untersberg.

Atractiile majore

Foto: salzburg.info

Printre obiectivele turistice pe care trebuie sa le vezi daca ajungi in Salzburg se numara Fortareata Hohensalzburg, Catedrala, biserica Franciscana, Manastirea Sfantul Petru si casa lui Mozart de pe Getreidegasse.

Foto: Mozart Cafe Furst

Desigur, daca esti un impatimit al dulciurilor, trebuie sa cauti magazinul Furst, pentru a gusta din bomboanele Mozart originale, pe care le gasesti doar in Salzburg.

Foto: original-mozartkugel.com

O seara memorabila

Cu peste 4.000 de evenimente culturale gazduite in fiecare an, mereu ai ceva de facut in Salzburg. Fie ca preferi o piesa de teatru, un concert in Fortareata, un concert de jazz sau o seara de salsa, vei gasi cu siguranta ceva pe gustul tau.

Dupa distractie, o plimbare prin centrul vechi al Salzburg-ului si poate chiar o gustare de la tonetele cu specialitati austriece, ar putea incheia cu succes ziua ta aici.

Cardul Salzburg de 24 de ore

Foto: pingallery

Salzburg Card este cheia ta catre atractiile orasului, dar foloseste si pe post de tichet de acces la funicular, telecabina si transportul in comun. In plus, el iti aduce reduceri la concerte, la biletele de teatru si chiar la excursii in zona.

Il vei gasi la hotelul in care ai ales sa te cazezi si merita sa arunci un ochi peste pachetele oferite de municipalitate, inca din momentul in care te decizi sa-ti organizezi mica excursie in Salzburg.

#city break Salzburg, #24 ore Salzburg, #ce vizitezi in Salzburg, #obiective turistice Salzburg , #Destinatii turistice