Vacanta perfecta in octombrie - o croaziera de lux in Caraibe

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 12:00
4282 citiri
Vacanta perfecta in octombrie - o croaziera de lux in Caraibe

Chiar daca din punct de vedere calendaristic, toamna si-a intrat in drepturi si vremea de afara nu pare ideala pentru o vacanta, in perioada octombrie-noiembrie incepe sezonul croazierelor.

Acestea au devenit un "produs complet", pe placul turistilor romani, care prefera Caraibe, Mediterana si Emiratele Arabe Unite, spun specialistii.

Unde poti merge in octombrie?

In luna octombrie, se vand cel mai bine croazierele pentru Caraibe, dar si itinerariile in Marea Mediterana sau Asia, spune Constanta Zurini, reprezentant al firmei World Travel in calitate de agent general de vanzari pentru Romania si Moldova al companiilor de croaziere Royal Caribbean International, Celebrity Cruises si Azamara Club Cruises.

"Incepand din noiembrie, croazierele se concentreaza mai mult pe Caraibe, Emiratele Arabe Unite, America de Sud si Asia", a explicat Constanta Zurini, pentru Business 24.

O croaziera dureaza, in general, 7 nopti, dar sunt si croaziere mai scurte decat acestea, de 4 - 5 nopti si croaziere mai lungi de 9 - 12 nopti, precizeaza sursa citata.

In tariful croazierei sunt incluse: cazarea la bordul vasului in categoria de cabina aleasa, mesele in regim de pensiune completa, apa, limonada, ceai si cafea la dozator, activitati de recreere (piscina interioara si exterioara, jacuzzi, centru de fitness, sauna), teatru si divertisment, precum si toate taxele de port si servicii la bord.

Pe de alta parte, bauturile alcoolice, transportul pana la portul de imbarcare, transferul pana la vas si alte excursii optionale nu sunt incluse in tariful croazierei.

Croazierele sunt produse turistice complete

Constanta Zurini mentioneaza ca, in ciuda faptului ca este criza, croazierele se cauta din ce in ce mai mult . "Nu mai exista prejudecata conform careia o croaziera este intangibila. Croaziera nu este mai scumpa decat o vacanta traditionala, dar este un produs turistic complet cu un grad foarte mare de satisfactie a clientului".

Acelasi lucru il spune si Cristina Barsan, sales manager Perfect Tour: "Criza economica nu a diminuat cererea, insa a diminuat costul unei croaziere. Anul acesta este anul ofertelor speciale. Astfel, turistii au beneficiat de sejururi incredibile la tarife foarte mici, incepand de la 199 euro/persoana, o saptamana in Mediterana de Vest", spune reprezentantul Perfect Tour, pentru Business 24.

Cat te costa?

"Pentru perioada iernii, cele mai solicitate croaziere cu destinatii exotice sunt cele din zona Marii Caraibelor. In general, costul unei croaziere in Caraibe in aceasta perioada variaza de la 249 Eur/pers pana la cateva mii de euro in functie de durata, vas si itinerariu", a mai spus Cristina Barsan.

O croaziera in Caraibele de Vest, de 5 nopti, incepe de la 350 de euro/persoana, in cabina interioara. Daca vrei una cu hublou cu vedere la ocean, vei plati de la 420 de euro/persoana, iar pentru o cabina cu balcon, pretul va fi de la 500 de euro/persoana.

"Daca vrei, mai degraba, sa vezi Caraibele de Sud, croazierele de 7 nopti incep de la 480 de euro/persoana, in cabina interioara. Pentru o cabina cu balcon, vei plati 620 de euro/persoana", spune Constanta Zurini.

Ofertele pentru croazierele de 7 nopti in Caraibele de Est incep de la 560 de euro/persoana in cabine interioare si ajung pana la 865 de euro/persoana, in cazul cabinelor cu balcon.

O croaziera de 7 nopti in Marea Mediterana, in luna octombrie, incepe de la 560 euro/persoana. Data plecarii este 23 octombrie. Daca vrei sa pleci pe 29 decembrie, pentru o croaziera de 12 nopti, vei plati minim 1.130 euro/persoana.

Si daca nu iti surade un itinerariu in Caraibe sau Mediterana, atunci te-ar putea tenta Emiratele Arabe Unite. Tarifele pornesc de la 774 de euro/persoana, in cabina interioara si ajung pana la 1.390 de euro/persoana, in cabinele cu balcon.

Tariful difera foarte mult si in functie de data plecarii. Cel mai ieftin pachet de croaziera din Dubai este de 774 de euro/persoana cu plecare pe 19 decembrie. Mai devreme ai putea pleca pe 21 noiembrie, dar in acest caz, pachetul este de 1.020 de euro/persoana.

Trebuie sa stii ca tariful pachetului de Dubai include biletul de avion, zbor direct cu compania Tarom, cu plecare din Bucuresti, pe langa celelalte servicii (dar nu include taxele de aeroport si nici taxele pentru cele doua vize necesare cetateniilor romani pentru acest itinerariu).

Cu ce vase poti calatori

Flota Royal Caribbean International este compusa din 22 de vase care opereaza itinerarii in peste 250 de destinatii din intreaga lume. Vasele Royal Caribbean International sunt considerate cele mai noi si inovatoare vase de croaziera din lume cu o capacitate intre 2000 si 5500 de pasageri.

Printre facilitatile disponibile la bordul vaselor se numara teatru, perete de catarare, centru de fitness, pista de jogging, piscina interioara si exterioara, jacuzzi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret croaziera Caraibe, #croaziere toamna iarna, #pret croaziere , #Croaziere de lux