Exploreaza Turcia cu iahtul!

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 00:00
3128 citiri
Exploreaza Turcia cu iahtul!
Foto: Luxury Launches

Un iaht iti permite sa ai vacante cu totul si cu totul speciale. In Turcia, spre exemplu, poti trai o experienta cu adevarat inedita, vizitand locuri pe care altii le pot vedea doar in mai multe vacante diferite.

In acest weekend, Business24 iti recomanda un traseu alcatuit din Bodrum, Fetiye, Kas, Antalya, Turkbuku, Marmaris, toate intr-o singura excursie, gandita pe indelete de Carl Sputh, capitanul superiahtului MyStarfire, cu care plimba turistii in toata lumea.

Cu un iaht te poti plimba de-a lungul coastei turcoaz a Turciei, iar daca te aventurezi, vei realiza "pe pielea ta" care sunt motivele pentru care Riviera Turceasca este o destinatie extrem de cautata de iubitorii de croaziere la bordul iahtului.

Turcia nu inseamna doar vreme blanda, nisip fin si coaste turcoaz. Turcia are o bogatie culturala nemarginita, Turcia te imbina sa scotocesti prin bazaruri, sa-ti petreci serile la "hammam" si, nu in ultimul rand, sa te infrupt din delicatesele servite de ei la orice masa.

Bodrum

Cunoscut drept "bijuteria Marii Egee", Bodrum este un mix inedit de natura, ruine antice, shopping si ape linistite, turcoaz. Aici poti explora castelul Sfantul Petru, poti vedea comorile de pe vasele scufundate si poti servi pranzul la restaurante sofisticate, pe malul marii.

In apropiere puteti calca pe urmele zeilor in Mausoleul Halicarnassos sau printre ruinele Templului lui Artemis din Efes.

Fetiye

Valea Fluturilor este locul ideal in care sa-ti ancorezi iahtul, si sa respiri adang ascultand linistea naturii. Plaja Olu Deniz are nisip stralucitor si ape transparente, fara a avea prea multi vizitatori, insa. Aici e locul perfect sa te intinzi pe spate, la soare, cu o carte in mana.

Dupa-amiaza ai putea sa iei masa la Yakapark, unde-ti poti alege singur pastravul proaspat pe care il vrei la gratar.

Kas

Kas, un peisaj parca desprins dintr-un tablou, te va ademeni sa acostezi si sa gusti un homar proaspat, dar si din adrenalina, pe un jet-ski. Daca vrei sa mergi in acelasi ritm de relaxare poti sa faci putin kaiak sau chiar scufundari, pentru a admira coralii.

Antalya

Antalya este taramul contrastelor: dimineata poti schia in munti si dupa-amaza sa faci baie in apele stralucitoare ale plajei Cleopatra.

Tot aici poti sa explorezi vechiul oras Kaleici, dar si padurile de pin din Belek. Tot ce trebuie sa faci este sa te dai jos in iahtul tau si sa te bucuri de tot rasfatul pe care localnicii sunt dispusi sa ti-l ofere.

Turkbuku

Acesta este locul preferat al celebritatilor din Turcia, atat datorita frumusetii sale, cat si pentru serviciile de inalta calitate.

Aici vei vedea chelneri imbracati elegant, cu platouri din argint, care te servesc cu sampanie si cocteiluri in acest punct cosmopolit, dar, in acelasi timp linistit, al Turciei.

Marmaris

Aceasta zona impresioneaza prin culori ce variaza de la verdele-menta al muntilor la apele albastre, dar si prin castelul restaurat din Marmaris.

Mai mult decat atat, in apropiere poti vizita piscinele naturale de la Pammukkale.

#iaht inchiriat Turcia, #coasta Turca iaht, #exploreaza Turcia iahtul , #Croaziere de lux