Cum arata Costa Concordia inainte de accident

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 18:47
4347 citiri
Cum arata Costa Concordia inainte de accident

Detaliile tragice in legatura cu esuarea vasului de croaziera Costa Concordia continua sa apara, insa inainte de accident, vasul era unul dintre cele mai fastuoase nave de croaziera de pe Mediterana.

Costa Conordia, detinut de Costa Cruises, o subsidiara a companiei americane Carnival Corporation, a fost construit de Fincantieri's Sesti Ponente, una din cele mai mari companii de constructii navale din Europa, si valora 450 de milioane de euro.

Lansata la apa in 2006, nava Costa Concordia a fost considerata cel mai mare spa plutitor din lume, scrie Business Insider.

In ceea ce priveste marimea vasului la bordul acestuia se aflau 1.500 de cabine, fiecare din ele echipata cu un PlayStation 3, cinci restaurante, patru piscine cu acoperisuri retractabile, un stimulator de curse Formula One si un cazinou luxos.

Interioarele si restaurantele vasului erau decorate minutios, designul fiind unul modern, cu tendinte futuriste pe majoritatea puntilor vasului. In plus, pasagerii de la bordul vasului se deplasau de la un etaj la altul cu lifturi de sticla, decorate extravagant.

Din cele 1.500 de cabine, peste 500 dintre camere beneficiau de balcon, si detineau toate facilitatile unei camere la un hotel de lux.

Pe timp de zi, pasagerii faceau plaja pe puntile vasului, unde se puteau bucura de adevarate parcuri acvative, cu piscine, baruri si un tobogan de apa gigant.

In ceea ce priveste programul de distractie, pasagerii aveau de ales intre a vedea un film in aer liber, la cinematograful construit pe una din puntile vasului, a asculta concerte de pian date in fiecare seara intr-unul din restaurantele vasului sau a-si incerca norocul la cazinou.

Vasul de croaziera, Costa Concordia, mandria flotei italienesti a vaselor de croaziera, se afla astazi jumatate sub apa, iar pagubele provocate de esuarea sa sunt estimate la peste 500 de milioane de dolari, nemaipunand la socoteala si posibilele daune asupra mediului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Costa Concordia, #cum arata Costa Concordia, #croaziera lux Concordia, #accident Costa Concordia , #Croaziere de lux