Croaziera viitorului: Cum ne vom relaxa in cativa ani, pe mare

Sambata, 30 August 2014, ora 00:00
2931 citiri
Croaziera viitorului: Cum ne vom relaxa in cativa ani, pe mare

Unul dintre cei mai mari operatori de nave de croaziera, Royal Caribbean, a prezentat Quantum of the Seas, un vas care nu este nici pe departe unul obisnuit: va avea barmani-roboti, bratari electronice pe post de chei de camera, balcoane virtuale si modalitati inedite de distractie, printre care si o capsula aflata la 90 de metri inaltime din care poti admira imprejurimile intr-un mod absolut inedit.

Vasul de croaziera cantareste 167.800 de tone, are 18 punti si poate gazdui pana la 4.180 de turisti in cele 2.090 de camere.

Cu toate acestea, vasul nu este cel mai mare din lume, ci ocupa locul trei dupa "Allure of the Seas" si "Oasis of the Seas", ambele apartinand companiei Royal Caribbean, scrie Luxurylaunches.

Royal Caribbean a fost prima companie care a oferit pasagerilor terenuri de golf si panouri de escalada, ce pot fi gasite in ziua de astazi pe foarte multe nave de croaziera.

Compania vizionara propune acum, printre altele, si primul patinoar pentru role dar si piscina cu valuri pentru surf.

Iata cateva caracteristici ale noului vas care vor sa schimba modul in care privim vacantele in croaziera:

Serviciul de concierge

Chiar de la primul pas pe nava primesti o bratara codata cu tehnologia de identificare prin radiofrecventa, care serveste pe post cheie de acces in camera si care iti va permite sa cumperi orice si sa ai acces la zonele de distractii printr-o simpla atingere.

De asemenea, compania iti pune la dispozitie aplicatiile Cruise Planner si Royal iQ, care iti vor usura efortul de a face rezervari la restaurant, de a te inscrie la excursii in larg sau de a-ti face o programare la spa.

Smart Check-In

Noile tehnologii iti vor permite sa-ti monitorizezi bagajele in punctele cheie ale calatoriei, de la cala pana la camera ta.

Conectivitatea

Chiar daca te afli in mijlocul oceanului, vei putea sa urmaresti filme online, sa initiezi o convorbire video cu cei dragi, sa-ti verifici e-mail-ul si chiar sa postezi pe retelele de socializare.

Asta, desigur, daca iti doresti sa faci asta in vacanta.

Experiente in premiera pe apa

Vasul Quantum of the Seas introduce o activitate inedita: capsula care te ridica pana la 90 de metri inaltime si iti ofera o panorama de 360 de grade, de unde poti vedea atat marea, cat si destinatia catre care te indrepti si vasul in care esti cazat, dintr-un alt unghi.

Barmani-roboti la barul-bionic

Ca o alta premiera, vasul Quantum of the sea va avea un bar "bionic" cu un barman robot. Comenzile se vor plasa prin intermediul tabletelor, iar prepararea bauturilor va fi un adevarat spectacol.

Desigur, nu putea sa lipseasca de pe acest vas si un restaurant marca Jaimie Oliver, nu-i asa?

Vasul Quantum of the Seas va fi lansat la apa langa New York pe data de 2 noiembrie. De acolo, el va porni spre destinatii din Caraibe, inclusiv Bahamas si insulele Bermude, inainte de a se deplasa catre noul sau port de baza din Shanghai, Baoshan.

#vasul viitorului, #croaziera viitor, #Quantum of the Seas, #noile tehnologii croaziera , #Croaziere de lux