Al doilea Titanic, pe mari din 2016

Marti, 01 Mai 2012, ora 13:34
6322 citiri
Al doilea Titanic, pe mari din 2016

In urmatorii ani un nou vas Titanic ar putea naviga apele internationale, pe masura ce un miliardar australian isi anunta intentia de a construi o noua versiune, mult mai luxoasa decat cea care s-a scufundat in urma cu o suta de ani.

Magnatul Clive Palmer, cu afaceri in minerit, a anuntat planuri de a construi o versiune ultra-moderna, foarte luxoasa, a vasului de croaziera care s-a scufundat pe 15 aprilie 1912. Constructia ar urma sa aiba loc in China, scrie Yahoo News.

Palmer, unul dintre cei mai bogati oameni ai Australiei, cu o avere estimata la 5 miliarde de dolari, a angajat o companie detinuta de guvernul chinez pentru constructia Titanic II, cu aceleasi dimensiuni ca originalul.

"Va fi la fel de luxos ca originalul Titanic, dar bineinteles ca va trebui sa aiba toate tehnologiile secolului 21, impreuna cu cele mai noi sisteme de navigatie si de siguranta", a spus Palmer, citat de AFP.

Conform estimarilor sale, prima calatorie a Titanic II ar urma sa aiba loc la finele lui 2016 si se va desfasura intre Marea Britanie si New York.

Odata cu aparitia stirii, aranjamentele foto au inceput sa apara, punandu-l pe Palmer in locul lui Leonardo DiCaprio, alaturi de Kate Winslet. Iata rezultatul:

Stirea vine la cateva saptamani de la aniversarea a 100 de ani de la scufundarea Titanicului, dupa ce s-a lovit de un iceberg la prima sa calatorie in Oceanul Atlantic pe 15 aprilie, 1912.

"Titanic II va fi epitomul confortului si luxului, cu sali de gimnastica si piscine interioare, biblioteci, restaurante high class si cabine luxuoase", a mai spus Palmer, care a refuzat insa sa spuna cati bani va cheltui pentru construirea vasului.

Construirea celui de-al doilea Titanic pare a fi folosit insa ca unealta politica, anuntul venind in aceeasi zi in care Palmer a anuntat ca vrea un loc in Parlamentul australian.

#constructie Titanic II, #Clive Palmer Titanic II , #Croaziere de lux