Shopping in capitalele europene. Cat te costa o minivacanta in Viena, Roma sau Budapesta

Duminica, 09 Iunie 2013, ora 09:29
11173 citiri
Shopping in capitalele europene. Cat te costa o minivacanta in Viena, Roma sau Budapesta

Vacantele scurte, pentru shopping, in capitalele europene reprezinta o alternativa perfecta pentru cei care au cateva zile libere si vor sa profite la maxim de un concediu scurt. Agentiile de turism au speculat potentialul acestui trend turistic si pregatesc, in fiecare an, oferte speciale, care includ transport cu avionul si cazarea la hoteluri de trei si patru nopti, la preturi mai mici de 500 de euro, pentru un cuplu.

Daca te gandesti sa faci shopping intr-una din capitalele europene preferate de turistii romani, precum Viena, Roma sau Budapesta, ai la dispozitie pachete turistice pentru care vei plati intre 30 si 240 de euro, de persoana.

Tariful variaza in functie de clasificarea hotelului ales, daca vrei sa ai si transportul inclus sau daca optezi pentru variantele care au cazarea asigurata cu mic dejun. In general, cele mai ieftine nu includ transportul si nici micul dejun, dar hotelurile alese de touroperatori sunt bine pozitionate, in apropierea centrelor comerciale renumite.

Business24 iti recomanda cele mai cunoscute artere comerciale si iti spune unde gasesti cele mai mari magazine, daca vrei sa pleci la shopping in Viena, Budapesta sau Roma.

Shopping in Viena

Kartner Strasse si Mariahilfer Strasse sunt cele mai cunoscute strazi de shopping din Viena.

Pe Mariahilfer Strasse se afla renumitele branduri H&M, Zara, Mango, Esprit, Peek & Cloppenburg, Humanic, Lacoste, in apropierea catedralei Sf Stefan exista magazinele de lux: Cartier, Louis Vuitton, Gucci, Chanel, Dolce & Gabanna etc.

In centrul Vienei, in apropiere de Opera, pe Karntner Ring 5-7, se afla Galeriile Ringstrassen, arata infoturism. Pentru a ajunge la Galeriile Ringstrassen puteti opta pentru o calatorie cu metroul, liniile U1, U2 si U4 ori cu masina, de-a lungul Ringstrasse pana la intrarea Mahlerstrasse, unde veti gasi o parcare cu 750 de locuri.

Un alt centru comercial mai gasiti in partea de vest a orasului, pe strada Gablenzgasse 5-13. Mall-ul Lunger City are 110 magazine, cateva cafenele si restaurante cu numeroase preparate traditionale. Lunger City este deschis de luni pana vineri intre orele 9.00 - 21.00, iar sambata intre orele 9.00 si 18.00.

Cel mai rapid mod de a ajunge la Lunger City este prin intermediul metroului U6 Burggasse-Stadhalle. Alte variante sunt cu tramvaiele 6,9 si 49 sau cu autobuzul 43A.

Unul dintre cele mai cautate mall-uri din Viena este Shopping City Sud, cunoscut si ca SCS. Pentru ca este cel mai mare mall din Europa, SCS gazduieste 330 magazine (Zara, H&M, IKEA, Mango), numeroase branduri, oferind o gama larga de produse, de la mobila, magazine alimentare, designeri celebri pana la restaurante si cafenele.

SCS dispune de 10.000 locuri de parcare. Programul de functionare este: de luni pana vineri, intre orele 9.30 - 19.00 si sambata intre 9.00 si 18.00. Daca doriti sa ajungeti la SCS, puteti lua metroul din statia Wiener Lokalbahn, ir daca mergeti cu masina personala, optati pentru soseaua A2, directia Graz, iesirea Vosendorf SCS.

Ofertele pentru shopping in Viena, potrivit infoturism, incep de la 199 de euro/persoana, in cazul unui hotel de trei stele si includ transport cu avionul, mic dejun si toate taxele de aeroport

Shopping in Roma

Cele mai bune artere comerciale pentru shopping, in Roma, sunt: Piazza di Spagna - Spanish Steps - Via dei Condotti, Via del Corso, Trastevere, Viale Marconi si Porta Portese, Piazza Navona - Via del Governo Vecchio.

La Rinascente este cel mai mare lant de magazine din Italia si ofera o gama larga de produse, de la haine, accesorii, parfumuri, cosmetice, restaurante, cafenele. Cel mai cautat centru commercial ramane Euroma 2, situat pe Via Cristoforo Colombo, care gazduieste branduri precum Calvin Klein, Accesorize, Zara, Nuvolari, Oysho, Bershka, Stradivarius, Pull & Bear, H&M, Intimissimi, Kika, Stefanel.

Alte centre comerciale ce nu trebuie ratate sunt: Porta di Roma si Cinecittà Due. In afara Romei, la o distanta de 30 minute, se afla Castel Romano Outlet, un centru comercial cu peste 110 magazine ce ofera reduceri de peste 50%, la colectiile mai vechi.

Ofertele pentru shopping in Roma, potrivit infoturism, incep de la 135 de euro/persoana, in cazul unui hotel de trei stele si includ transport cu avionul, mic dejun si toate taxele de aeroport

Shopping in Budapesta

Cele mai cunoscute strazi din capitala Ungariei sunt Vaci utca, Andrassy (strada cu cele mai exclusiviste magazine, restaurante si cafenele), Nagykörut, Falk Miksa (magazine cu antichitati)

Printre cele mai aglomerate centre comerciale din Budapesta se numara West End City Center, Allee Shopping Center, Arena Plaza, Erkad Shopping Center, Mammut I., Duna Plaza, Polus Center, Campona.

Daca ajung in capitala vecinilor ungari poti face shopping si in cele doua magazine de top outlet: Premier Outlet, cu peste 20 magazine ce practica preturi mai mici cu pana la 70% si Factory Outlet, unde vei gasi, printre altele, colectii ale brandului Replay, in general reduse cu 50%.

Primul mall este deschis zilnic, intre 10 si 20, in timp ce al doilea nu poate fi vizitat decat patru zile pe saptamana: de luni pana miercuri, intre orele 10.00 - 18.00 si sambata intre orele 10.00 - 14.00.

Ofertele pentru shopping in Budapesta, potrivit infoturism, incep de la 69 de euro/persoana, in cazul unui hotel de trei stele, care ofera servicii de cazare cu mic dejun inclus, dar in acest pret nu este acoperit si costul transportului pana in Budapesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta shopping Viena, #shopping roma, #shopping Budapesta, #cele mai bune magazine , #Cazare