Mini-vacanta de 1 mai: Cati turisti se vor afla pe litoral

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 10:51
3232 citiri
Mini-vacanta de 1 mai: Cati turisti se vor afla pe litoral

Hotelurile din statiunea Mamaia sunt pline, fiind unitati care au anuntat ca nu mai au camere libere, afirma presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin, care estimeaza ca in aceasta minivacanta pe litoral se vor afla aproximativ 30.000 de turisti.

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, estimeaza ca in aceasta pe litoral se vor afla aproximativ 30.000 de turisti, dintre care 25.000 in statiunea Mamaia, dar ca cifra exacta a persoanelor aflate la malul marii nu este cunoscuta pentru ca hotelierii nu au un soft special pentru a comunica in timp real numarul de turisti.

"Nu exista cifre in acest moment despre numarul exact de turisti de pe litoral, nu avem acel soft in Romania care sa ne spuna cati turisti sunt, unde sunt, cate nopti stau. Important este ca din informatiile pe care le-am cules deja, hotelurile sunt pline, vorbim despre cele care s-au pregatit si au deschis, adica 90 la suta din capacitatea de cazare a statiunii Mamaia.

Deja sunt hoteluri care au anuntat ca nu mai au camere libere. Estimam ca 25.000 de turisti vor fi numai in Mamaia in aceasta minivacanta. De asemenea, aproximativ 4.000 de turisti vor fi in sudul litoralului. Acolo cifrele sunt mai slabe. Atractiile sunt mai diverse in Mamaia decat in sud si din acest motiv vin mai multi turisti", a declarat, sambata, Corina Martin.

Inca de vineri seara, la Mamaia au debutat doua festivaluri de muzica electronica - The Mission 2012 si Sunwaves 11 - si un festival muzica house - "For the Love of House", iar pe plaja H2O din Mamaia Nord a inceput "Black Sea Kite Festival", cel mai mare festival de zmeie organizat in aceasta perioada in Europa. Tot de vineri seara, toate cluburile din statiune au fost deschise, iar in fiecare seara a minivacantei vor fi organizate diverse concerte.

De asemenea, pe plaja Hotelului Tomis din Mamaia, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu sprijinul Asociatiei Litoral - Delta Dunarii si al autoritatilor locale, a organizat manifestarea "Exploreaza Romania in mod activ", care a curpins, sambata, diverse jocuri pe plaja, o discoteca organizata pe nisip, iar de la ora 21.30 va avea loc un spectacol de lasere.

Tot in cursul zilei de sambata a fost organizata si o parada a masinilor de epoca - "Primavara Retro" -, care au circulat intre Constanta si Mamaia, punctul final fiind pe malul lacului Siutghiol, in parcarea restaurantului Chevalet, unde are loc o expozitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta 1 mai, #1 mai litoral, #turisti litoral 1 Mai, #locuri libere litoral , #Cazare