Planuri pentru vacanta de iarna: Petrece-ti Craciunul in Laponia!

Sambata, 02 Noiembrie 2013, ora 00:00
12639 citiri
Planuri pentru vacanta de iarna: Petrece-ti Craciunul in Laponia!
Foto: condenast.co.uk

Pregateste o surpriza familiei tale si rezerva cateva zile de Craciun doar cu cei dragi, in Laponia. Chiar daca obisnuiti sa sarbatoriti Craciunul intr-un mod mai traditional, o mica exceptie anul acesta este mai mult decat binevenita.

Craciunul in Laponia este descris de catre toti cei care au trait aceasta experienta drept un liant pentru familii si o modalitate excelenta de a petrece timp de calitate impreuna cu familia.

Levi este statiunea de schi a lui Mos Craciun din Laponia, cu 15 partii iluminate si cu spatii special create astfel incat cei mici sa se distreze din plin, in timp ce tu te relaxezi si te deconectezi de la tot ce te-ar putea stresa intr-o zi normala.

Agentiile de turism iti ofera pachete intregi pentru cate cinci zile in aceasta statiune, in cea mai mare parte cu cazare la hoteluri de patru stele.

Odata ajuns acolo, primesti si echipament termoizolant astfel incat sa nu simti frigul la adevarata sa valoare.

Fiecare zi va aduce ceva nou si captivant, atat pentru cei mici, cat si pentru tine, iar vacanta va culmina cu o excursie de aproximativ cinci ore in Satul lui Mos Craciun, o sesiune de "shopping" de la Fabrica de Surprize a renului Rudolf, o plimbare cu trenuletul care ajunge pana la fabrica de jucarii a elfilor si, nu in ultimul rand, cateva ore in Galeria de Gheata.

Cei mici vor avea parte si de o intalnire cu Mosul, la Cina Festiva de Ajun, unde Mos Craciun va asculta toate dorintele si va inmana darurile.

Pe langa aceste experiente inedite, agentiile iti pun la dispozitie si cateva excursii optionale.

Safari la ferma de reni

Foto: abbottstravel.com

Desi renii sunt animale salbatice, oamenii din Laponia ii cresc si in ferme, unde ii invata sa traga la sanie si iti vor arata cum se conduce o sanie cu reni.

Safari cu husky

Foto: dailyrecord.co.uk

O alta varianta este plimbarea cu sania trasa de caini, dupa ce ai invatat cum sa-i faci sa asculte comenzile, dar si cum le place sa ii rasfeti.

Safari cu snowmobilul si pescuit la copca

Foto: wellcoming.com

Cu ajutorul snowmobilului vei putea explora padurile incarcate de zapada ale Laponiei, dar si lacurile sale inghetate. Daca esti pasionat de pescuit, ai ocazia sa spargi gheata si sa pescuiesti "la copca".

Snowshoes

Foto: pyha.fi

Timp de doua ore vei avea ocazia sa explorezi partile mai putin cunoscute ale Laponiei, incaltat cu "snowshoes" si ascultand povestile ghidului despre viata oamenilor din zona.

Poti cumpara aceasta excursie cu 1.399 de euro de persoana pentru o camera dubla de la agentia Paralela 45, cu cazare la Hotel Levi Panorama de patru stele, incepand cu 23 decembrie, pana in 27 decembrie.

Oferta este valabila si la Perfect Tour, la acelasi pret, pentru aceeasi perioada.

Vei gasi, insa oferta si la Top Tour, la Trip Tour si pe craciunlaponia.ro.

#vacanta craciun, #Craciun Laponia, #destinatii vacanta Craciun , #Agentii de turism