SABMiller il aduce la sefia Ursus pe directorul diviziei din Ungaria

Luni, 22 Martie 2010, ora 23:29
1618 citiri
SABMiller il aduce la sefia Ursus pe directorul diviziei din Ungaria

Producatorul de bere SABMiller il aduce din iunie ca presedinte la subsidiara romaneasca Ursus Breweries pe Gary Whitlie, cu 26 de ani de experienta in cadrul grupului si care este in prezent director general la divizia ungara a SAB, Dreher Breweries.

"Romania imi ofera multe provocari, in special avand in vedere evolutia recenta a pietei berii", a declarat Whitlie, citat in comunicatul remis luni de companie.

Potrivit parcursului profesional prezentat de companie, Whitlie ocupa din octombrie 2008 functia de managing director al Dreher Breweries, subsidiara din Ungaria a grupului sud-african de bere.

Anterior, el ocupase diverse pozitii de conducere in cadrul SABMiller, intre care si pe cea de director finance & control al grupului, intre 2001 si 2005.

In 2005, Whitlie a pus bazele Miller Brands, ocupandu-se de operatiunile grupului in Marea Britanie.

Producatorul de bere Ursus a fost preluat de SAB in 1996, an in care sud-africanii au intrat in Romania printr-o serie de achizitii.

Intre timp, Ursus Breweries a ajuns sa detina patru fabrici de bere, situate in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, cu peste 1.700 de angajati.

SABMiller a reunit, de altfel, afacerile din Romania in cadrul Ursus Breweries, cu marcile Ursus, Timisoreana, Ciucas, Azuga, Stejar, Redd's, Peroni Nastro Azzurro, Pilsner Urquell si Miller.

Grupul SABMiller a aparut in 2002, dupa ce South African Breweries (SAB) a cumparat 100% din actiunile Miller Brewing Company, numarul doi pe piata berii din SUA, devenind al doilea producator mondial de bere. 

#sabmiller, #ursus, #ungaria, #producator, #bere , #stiri Ursus