Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bere Azuga se transforma in firma de imobiliare

Bere Azuga se transforma in firma de imobiliare

Actionarii fostului producator de bere Bere Azuga SA (BEGY) au decis, intr-o sedinta din 15 iunie, concedierea colectiva a angajatilor, incetarea activitatii principale, respectiv fabricarea berii, si inlocuirea acesteia cu inchirierea si subinchirierea de imobile, a anuntat marti compania, citata de NewsIn.

De asemenea, actionarii firmei au decis desfiintarea, incepand din 16 iunie, a cinci puncte de lucru, din care trei sunt situate in Azuga, unul in Campina si unul in Giurgiu.

O alta hotarare prevede concedierea colectiva a salariatilor companiei, "in conditiile Codului Muncii si prevederilor Contractului Colectiv de Munca, incepand cu data de 15 august 2009".

In urma deciziei, urmeaza sa fie concediati 160 de salariati.

In 14 mai, presedintele Ursus Breweries, Stephan Weber, declara ca angajatii fabricii de bere Azuga vor intra in somaj tehnic si vor primi pachete salariale compensatorii in functie de vechime, sumele incasate fiind cuprinse intre 10 si 20 de salarii.

Productia fabricii de bere Azuga fost mutata la celelalte unitati ale grupului.

Ursus Breweries
, subsidiara romaneasca a SABMiller plc, este actionarul majoritar al Bere Azuga SA, cu 70,56% din actiuni, pachet preluat la inceputul acestui an de pe piata Rasdaq, pentru 7,15 milioane euro. Firma Rombas Trans International SRL este al doilea actionar al Bere Azuga, cu o participatie de circa 21,36%.

Ursus Breweries a anuntat, in mai, ca va relansa in acest an berea Azuga, brand pe care l-a preluat odata cu firma.

Bere Azuga a afisat pentru primul trimestru al acestui an pierderi de 7 milioane lei, mai mici cu 28% fata de cele din primele trei luni din 2008, pe fondul scaderii cifrei de afaceri cu 87%, la 3,6 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1171 ori
Citeste mai multe desprebere azuga firma imobiliare