Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"

Joi, 13 Iunie 2024, ora 17:41
210 citiri
Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
FOTO Facebook/Marcu Daniel

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, vrea să propună un referendum cu privire la regulile de urbanism în Bucureşti. El este de părere, însă, că ideea edilului general al Capitalei, Nicuşor Dan, de referendum local pentru a se decide cine răspunde de urbanismul din municipiu, reprezintă o "fumigenă".

"Când nu ai proiecte, că nu ai despre ce să vorbeşti, că nu faci poduri, nu faci pasaje, nu faci bulevarde, nu fluidizezi circulaţia (...), vii cu fumigene de acest fel (...). Nu este deloc ideea nouă, ăsta e proiectul Elenei Udrea. Elena Udrea a vrut să desfiinţeze sectoarele (...). Aş propune şi eu, de exemplu, un referendum şi credeţi-mă că am să îl propun (...), bucureştenii să se exprime - ne dorim reglementare urbanistică în acest oraş? Iată o întrebare de referendum - Stimate bucureştean, (...) vrei ca oraşul acesta să aibă nişte reguli de urbanism?", a spus Robert Negoiţă, joi, 13 iunie, într-o conferinţă de presă.

Robert Negoiţă este de părere că bucureştenii nu ar fi de acord cu desfiinţarea sectoarelor.

"70% din serviciile publice sunt (...) în sarcina sectoarelor, cu nişte bugete infime faţă de ce are Primăria Generală. (....) Primăria Generală nu este în stare astăzi să îşi autorizeze propriile investiţii", a spus Robert Negoiţă.

În opinia sa, primăriile ar trebui să aibă un rol cu precădere pe zona de reglementare şi din ce în ce mai mic referitor la ce înseamnă autorizare. "Rolul să fie mai ales pe zona de reglementare, iar toate celelalte să fie în sarcina proiectanţilor (...), rolul instituţiei publice ar trebui să fie acela de reglementare", a punctat primarul Negoiţă.

În opinia sa, descentralizarea presupune aducerea deciziei cât mai aproape de cetăţean, iar primăria de sector este mult mai aproape de cetăţean decât Municipalitatea.

"Varianta corectă e cea în care iei atribuţii de la Primăria Generală şi le duci către primăria de sector. Atunci când discutăm de termie, unde oamenii fac baie cu apă rece şi iarna nu au căldură, ar trebui ca serviciul acesta (...) să treacă la sector cu finanţare cu tot şi multe alte domenii care pot fi gestionate de către sectoare", a spus Robert Negoiţă.

În altă ordine de idei, el s-a arătat dispus să colaboreze cu edilul general, Nicuşor Dan.

"Cred că o persoană responsabilă, care ocupă o funcţie publică, mai ales prin votul, încrederea cetăţenilor, nu ar trebui să îşi permită ranchiuni personale, dar am mai văzut filme de genul acesta, vom vedea. (...) Din perspectiva mea, deschidere totală la dialog şi colaborare cu absolut oricine", a adăugat Robert Negoiţă.

...citeste mai departe despre "Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"" pe Ziare.com

#urbanism Bucuresti, #referendum, #Robert Negoita, #reguli , #Stiri Casa

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. O nouă "ofertă specială" pe piața imobiliară din Cluj. Cum arată garsoniera de 14,5 mp care costă aproape 100.000 de euro
  2. Tehnici de tăiere și modelare a metalului: laser vs. jet de apă vs. plasmă
  3. De ce este importantă crema de noapte în rutina zilnică de îngrijire a pielii
  4. Cum să te pregătești în mod sustenabil pentru concediu?
  5. Rejuvenare facială profundă: avantajele tratamentului cu laser CO2
  6. 5 tipuri de căzi pentru baie: care sunt principalele diferențe dintre ele?
  7. Cum să alegi volumul potrivit pentru extensiile tale de gene: mic ghid pentru clienți
  8. Cum organizezi o petrecere la piscină care să fie memorabilă?
  9. 10 reguli pentru a alege dimensiunea potrivită pentru un ceas bărbătesc
  10. Cum să ai parte de un city-break reușit: sfaturi și recomandări