UPC se retrage din Asociatia de Cablu

Luni, 10 Februarie 2014, ora 16:03
1761 citiri
UPC se retrage din Asociatia de Cablu

UPC a anuntat, luni, retragerea din Asociatia de Comunicatii prin Cablu (ACC), de la 1 februarie, anuntul fiind facut la doar cateva zile dupa ce Digi 24 - televiziunea RCS&RDS, un alt membru al ACC - a intrat in lista "must carry", devenind astfel obligatorie la retransmisie pentru toti cablistii.

Asociatia de Comunicatii prin Cablu este organizatia profesionala a distribuitorilor de programe TV prin cablu si satelit din Romania, care reprezinta interesele principalelor companii din domeniu. ACC este condusa de un Consiliu Director format pana in momentul de fata din reprezentantii RCS&RDS, UPC Romania si Telemach, presedintele acesteia fiind Radu Petric.

UPC: Decizie a venit dupa reevaluarea strategiei ACC

"UPC Romania anunta retragerea sa din cadrul Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (ACC), incepand cu data de 1 februarie 2014. Aceasta decizie a venit in urma reevaluarii, de catre UPC Romania, a strategiei ACC si in urma analizarii activitatii din ultima perioada a asociatiei", a anuntat UPC intr-un comunicat.

In comunicat, UPC Romania precizeaza ca declaratiile recente ale lui Radu Petric, presedinte ACC, facute in numele asociatiei, "nu sunt in acord cu pozitia UPC Romania" si nu reprezinta punctul de vedere al companiei UPC.

UPC Romania nu precizeaza exact despre ce declaratii este vorba, dar acesta a declarat pe 5 februarie pentru paginademedia.ro, ca nu vede in ce masura intrarea televiziunii Digi 24 in lista "must carry" ar denatura interesele celorlalti operatori de cablu concurenti.

Petric a facut aceste afirmatii dupa ce, pe 4 februarie, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a stabilit lista televiziunilor "must-carry", ce trebuie retransmise obligatoriu in 2014 de toti cablistii din Romania, printre posturile nou intrate in aceasta lista numarandu-se si televiziunea de stiri Digi TV.

RCS&RDS este prezent in lista "must carry" cu mai multe televiziuni

Insa, Digi 24 nu este singura televiziune detinuta de RCS&RDS care se afla in lista "must carry" pe 2014. Si Music Channel, H!T Music Channel si UTV, care s-au aflat si in lista "must carry" din 2013, au in actionariatul lor si compania RCS&RDS.

In sedinta CNA din 4 februarie, trei membri ai CNA - Valentin Jucan, Lorand Turos si Monica Gubernat - au vorbit despre cererea Digi 24, depusa la CNA in luna ianuarie, de a intra in "must carry". Astfel, Valentin Jucan a spus ca i se pare hilara cererea Digi 24, remarcand totodata faptul ca, intrand in lista "must carry", Digi 24 trebuie difuzat obligatoriu de toti cablistii, inclusiv de concurentii directi ai RCS&RDS, respectiv UPC Romania si Romtelecom.

Compania de telecomunicatii UPC Romania este detinuta de grupul american Liberty Global, Inc. UPC Romania ofera servicii de televiziune (digitala, prin satelit si analogica), internet in banda larga si telefonie in aproximativ 200 de orase. Serviciile digitale oferite de UPC Romania ii conecteaza pe cei 1.160.300 de clienti ai companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#upc asociatie, #asociatia cablu, #acc upc, #retragere upc , #stiri UPC