Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UPC Romania Holding BV a preluat inca 56% din UPC Romania

UPC Romania Holding BV a preluat inca 56% din UPC Romania
Operatorul de cablu si servicii de telefonie online UPC Romania, parte a UPC Broadband BV, si-a majorat capitalul social cu 300 de milioane de lei noi (aproape 100 de milioane de dolari) la finalul anului trecut, transformand in actiuni o datorie catre UPC Romania Holding BV, se arata intr-un comunicat oficial al UPC.In urma operatiunii, UPC Romania Holding BV si-a majorat participatia la UPC Romania de la 32% la 98,07%. Ceilalti actionari ai operatorului, UPC Slovakia Holding BV, UIH Romania Ventures Inc, UPC Romania Inc si Paruse BV, si-au redus participatia.
Datoria provine dintr-un contract de imprumut incheiat intre cele doua companii la 3 octombrie 2005, documentul fiind modificat printr-un act aditional in cursul lunii urmatoare. Conform acestui act, UPC Romania Holding BV a fost de acord ca stingerea datoriei sa aiba loc prin emitere de actiuni UPC Romania.

UPC Romania este parte a UPC Broadband, divizia de comunicatii prin cablu a UnitedGlobalCom (UGC), care are operatiuni in 16 tari ale lumii.

UPC Romania a cumparat anul trecut Astral Telecom in cadrul unui contract de aproape 500 de milioane de dolari. Piata CATV este dominata de UPC Romania si RCS&RDS, care au fiecare o cota estimata la circa 25%. Al treilea jucator este CCC Blue Telecom (fosta Cony-Sat), cu o cota de 6% si circa 180.000 de abonati, conform datelor companiei.

Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1351 ori