UPC Romania achizitionat integral Focus Sat

Vineri, 14 Aprilie 2006, ora 09:57
1150 citiri

UPC Romania, filiala a Liberty Global, Inc., una dintre cele mai mari companii de televiziune prin cablu din lume, a achizitionat integral operatorul roman de televiziune digitala prin satelit Focus Sat.UPC Romania a finalizat achizitia Focus Sat prin cumpararea celor 50% din actiuni pe care le mai detineau fondatorii companiei. In mai 2005, Liberty Global, Inc. a cumparat 50% din Focus Sat, ca urmare a strategiei companiei de a-si intari prezenta in industria de retransimisie video din Europa de Est. UPC este in prezent unul dintre cei mai importanti furnizori DTH din Europa Centrala si de Est, prin intermediul filialelor din Cehia, Ungaria si Slovacia, si intentioneaza sa isi intareasca puternic prezenta in Romania.

"Vrem sa devenim lider pe piata de televiziune digitala prin satelit din Romania. Venim cu experienta pe care am castigat-o in alte tari europene si suntem convinsi ca piata serviciilor DTH din Romania va creste in urmatorii ani", a declarat Richard Anderson, Director General UPC Romania.

UPC Romania prognozeaza investitii substantiale in urmatorii ani pentru dezvoltarea serviciului de televiziune digitala prin satelit. UPC intentioneaza sa deruleze un proces de rebranding din Focus Sat in UPC Direct, brandul sub care isi promoveaza serviciile DTH pe piata est-europeana, dar acest proces nu este prognozat pentru viitorul apropiat.

Focus Sat Romania este o companie infiintata in 2004 de catre cinci romani (Cristinel Popa, Bogdan Dragoi, Cristian Burci, Adrian Cojocaru si Valeriu Ionescu). Focus Sat a lansat prima platforma de televiziune digitala prin satelit din Romania la 15 noiembrie 2004 si are in prezent peste 10.000 de clienti.

PC Forum

www.directnews.ro - topul stirilor fierbinti