Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O companie britanica ajuta romanii sa prinda mai multe canale prin satelit

O companie britanica ajuta romanii sa prinda mai multe canale prin satelit

Broadcast Networks, companie britanica specializata in solutii integrate pentru transmisiunile prin satelit, a semnat un contract pentru modernizarea tehnologiei folosite de Focussat Bucuresti, parte a grupului UPC Romania, informeaza vineri un comunicat al companiei.

Compania britanica va moderiniza infrastructura deja existenta prin marirea capacitatii de retransmitere a programelor de televiziune prin satelit. "Sistemul a fost instalat intr-un timp foarte scurt, fapt care a permis clientului sa-si continue activitatea fara intreruperi cauzate de instalarea noilor echipamente", a declarat Tom Haye, director Broadcast Networks.

Prezenta in Romania din 1992, compania UPC Romania a devenit unul dintre cei mai importanti frunizori de servicii de televiziune, extinzandu-si constant gama de servicii si produse oferite, ca urmare a achizitionarii treptate a unor retele locale de comunicatii prin cablu. Cea mai importanta preluare a fost, in octombrie 2005, cand a cumparat Astral Telecom si alte 13 companii.

La inceputul anului 2003, UPC Romania S.A. a fuzionat prin absorbtie cu alte sapte societati din Romania (Aparatura Electronica Seltron Cluj Napoca, Diplomatic International Comimpex Focsani, Control Cable Venture Ploiesti, Somax Botosani, Selektronic Sfantu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca si Multicanal Holding Bucuresti).

In anul 2004, UPC Romania a achizitionat alti doi operatori de cablu din Bacau - Eurosat si Satba -, iar in 2005, compania a preluat Conex Sat Roman. In aprilie 2006, UPC Romania a anuntat achizitionarea integrala a operatorului de televiziune digitala prin satelit, Focus Sat.

Potrivit datelor oferite de companie, de la intrarea in Romania, UPC a investit peste 500 de milioane de dolari, ajungand in prezent la un portofoliu de peste 1,3 milioane de clienti in aoprape 200 de orase.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1203 ori