Fuziunea UPC Romania cu Astral Telecom se finalizeaza la 1 octombrie

Miercuri, 27 Septembrie 2006, ora 14:04
1517 citiri

Fuziunea prin care subsidiara romana a grupului UPC, furnizor de servicii de televiziune si telefonie, va absorbi Astral Telecom si alte 13 companii detinute de aceasta, va fi finalizat in prima zi a lunii octombrie, conform unui comunicat remis miercuri de UPC Romania.Cele 14 societati care vor intra in portofoliul UPC Romania sunt: Astral Telecom, Altnet SRL, Assist Internet SRL, Business Advisory Unit SRL, Astral Telecom Company, Canad Systems Internet SRL, IT 4 Web SRL, Nextra Tele Com SRL, Rom West Electronic SRL, Saltine Co SRL si Transilvania Telecom SRL. Toate isi vor inceta existenta dupa finalizarea fuziunii si vor fi radiate din registrul comertului.

Cea mai mare dintre societati este Astral Telecom, pe care UPC a preluat-o integral toamna trecuta pentru 407 milioane dolari.

"Operatiunea de fuziune va determina simplificarea structurii de organizare in cadrul grupului, ceea ce se poate concretiza in eficientizarea activitatii administrative si de management si poate determina cresterea capacitatii investitionale", precizeaza comunicatul UPC Romania.

Grupul american UPC este prezent in Romania din 1992, dar a devenit lider pe pieta de servicii de cablu TV dupa achizitia Astral Telecom, iar in momentul de fata are peste 1,3 milioane de clienti, conform datelor oferite de companie.

UPC Broadband, compania care detine UPC Romania, este filiala europeana a grupului Liberty Global, al treilea ca marime jucator de pe piata mondiala a furnizorilor de cablu TV. Liberty Global are retele de comunicatii in banda larga in 17 tari si deserveste peste 13 milioane de clienti.

Principalul concurent al UPC Astral este RCS&RDS, care ofera servicii de cablu TV pentru peste un milion de clienti, dar are mai multi clienti de telefonie fixa, fiind cel mai mare operator alternativ pe aceasta piata.

NewsIn

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...