Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UPC Romania vrea sa se lanseze pe piata de IPTV si sa retransmita prin internet 200 de televiziuni

UPC Romania vrea sa se lanseze pe piata de IPTV si sa retransmita prin internet 200 de televiziuni


UPC Romania vrea sa se lanseze pe piata de IPTV si sa retransmita 200 de televiziuni prin intermediul internetului, potrivit unor documente depuse la Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Concret, UPC Romania a solicitat CNA eliberarea unui aviz de retransmisie pentru o retea de comunicatii electronice IPTV (Internet Protocol Television). In acest sens, UPC detine un certificat de la Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) din data de 30 ianuarie 2013.

UPC vrea sa asigure retransmisia in Romania, prin intermediul IPTV, a unui numar de 200 de televiziuni, dintre care 20 sunt High Definition (HD) si doua sunt 3D (High TV 3D si Penthouse 3D).

Conform documentelor depuse la CNA, numarul estimat de abonati la reteaua IPTV a UPC Romania este de 10.000.

CNA a aprobat, pe 20 iunie 2013, solicitarea UPC Romania, insa compania nu a facut inca un anunt cu privire la planurile sale in televiziunea IPTV.

Potrivit articolului 74 din Legea audiovizualului, retransmisia de servicii de programe de catre distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliul National al Audiovizualului.

UPC Romania este una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii de pe piata locala. Compania ofera servicii de televiziune (digitala, prin satelit si analogica), internet in banda larga si telefonie in aproximativ 200 de orase. UPC Romania este afiliata la Liberty Global, Inc.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1726 ori