Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Unilever isi muta productia de margarina si maioneza in Romania

Unilever isi muta productia de margarina si maioneza in Romania

Unilever a anuntat ca isi va muta productia brandului Kaliakra din Bulgaria in Romania, iar decizia este parte a planului companiei de a concentra productia in locatii strategice, capabile sa sustina cresterea pe termen lung, se arata intr-un comunicat remis de companie.

Brandul Kalikra include sortimente de margarina si maioneza.

In urma acestei decizii, toata productia fabricii din Dobrich,Bulgaria, se va transfera pe platforma industriala de la Ploiesti, unde Unilever produce brandurile Knorr, Rama si Delma.

"Nu a fost o decizie usor de luat. Suntem constienti de implicatiile sociale asupra angajatilor din Dobrich si as dori sa le promit fiecaruia dintre ei ca ne vom comporta responsabil si ii vom trata cu respectul si demnitatea pentru care compania Unilever este cunoscuta", a declarat vicepresedintele pentru operatiuni logistice al Unilever Europa, Marc Engel.

Acesta a precizat ca a demarat deja procesul de consultare cu reprezentantii sindicatului muncitorilor din Dobrich.

"La finalul acestor consultari vom putea stabili masurile compensatorii si mecanismele prin care consilierea, formarea personala si sprijinul pentru gasirea unui nou loc de munca vor fi accesibile tuturor. Consultarile se vor finaliza la sfarsitul saptamanii viitoare", a precizat Marc Engel.

Decizia de a opri operatiunile de productie de la Dobrich afecteaza 70 de angajati directi ai companiei Unilever si 30 de persoane aflate sub contract de colaborare.

Presedintele Unilever pentru Europea Centrala si de Sud, Alexandra Gatej, a reafirmat importanta brandului Kaliakra ca parte a unui portofoliu regional de succes si a confirmat ca relocarea productiei nu va influenta planurile pe termen lung de investitie in unul dintre cele mai cunoscute produse din Bulgaria.

"Gustul, calitatea si disponibilitatea produselor cu brandul Kaliakra nu se vor schimba. Echipa de marketing si vanzari a Unilever Bulgaria se va asigura ca produsele noastre vor continua sa fie disponibile pentru parteneri si pentru consumatori", a declarat Alexandra Gatej.

Unilever South Central Europe este o companie regionala care coordoneaza de la Bucuresti regiunea formata din Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia si Moldova.

Portofoliul Unilever cuprinde branduri cunoscute precum Dero, Dove, Rexona, Axe, Cif, Domestos, Knorr, Rama, Delma si Kaliakra. Unilever South Central Europe a avut o cifra de afaceri de 175 milioane Euro in 2005 si 800 de angajati, dintre care 430 pe platforma industriala inaugurata in decembrie 2006 la Ploiesti.

Unilever South Central Europe a investit peste 100 de milioane de la inceputul activitatii sale in Romania, fiind unul dintre cei mai importanti investitori in Romania.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 964 ori