Presedintele Ericsson: Sony-Ericsson este o parte vitala a strategiei grupului

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 17:39
1551 citiri
Presedintele Ericsson: Sony-Ericsson este o parte vitala a strategiei grupului

Compania cu capital mixt Sony-Ericsson, afectata de pierderi, este in continuare o parte vitala a strategiei Ericsson, a declarat vineri presedintele grupului suedez, Michael Treschow, adaugand ca tinta actuala a companiei este revenirea la nivelul de profit atins in 2007, relateaza Reuters, informeaza NewsIn.

Nemultimirea investitorilor a devenit vizibila in martie, cand Sony-Ericsson, al cincilea producator mondial de telefoane mobile, a emis un avertisment privind rezultatele financiare pentru primul trimestru.

Michael Treschow a declarat insa pentru Reuters ca sustine in continuare proiectul.

"Sony-Ericsson este o parte vitala a Ericsson. Momentan nu are o evolutie buna si genereaza pierderi, insa avem o ambitie sa revenim la performante bune", a declarat acesta.

Ambii parteneri au declarat ca sunt dispusi sa ofere ajutor financiar in cazul in care compania va avea nevoie. Sony a precizat ca Sony-Ericsson ar putea avea nevoie de cel putin 100 milioane euro pentru a trece peste perioada dificila.

Sony Ericsson a anuntat in aprilie ca va elimina una din cinci slujbe, urmand apoi si alte masuri similare, dupa ce in primul trimestru din 2009 a anuntat pierderi.

Treschow, care este si presedinte al Unilever, nu a oferit nicio estimare privind revenirea la profitabilitate, afirmand ca nu poate fi vorba de o astfel de posibilitate pana cand economia globala nu isi va reveni.

"Revenirea la o perioada cu crestere globala de 10% nu va avea loc prea curand", a declarat Treschow.

"Desigur, am facut pasi importanti, insa nu cred ca vom beneficia de o recuperare rapida".

Treschow a precizat ca Suedia si Finlanda au fost in special afectate de criza, din cauza ca economiile acestor state sunt dependente de exporturi.

Treschow, in varsta de 66 de ani, a precizat ca nu are planuri de retragere si ca este multumit sa fie presedinte al Ericsson si Unilever, precum si membru al consiliului de administratie al ABB. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sony, # telefoane, # crestere, # economie , #stiri Unilever