P&G si Unilever - amenda de 315,2 milioane de euro

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 17:29
2494 citiri

Comisia Europeana a amendat miercuri companiile Procter & Gamble si Unilever cu 315,2 milioane de euro pentru ca au format, in opt tari ale UE, un cartel pe piata detergentilor, impreuna cu compania Henkel, care a primit imunitate pentru dezvaluirea existentei cartelului, potrivit NewsIn.

Amenda aplicata celor doua companii a fost redusa cu 10% pentru recunoasterea faptelor si ajutorul oferit in finalizarea rapida a anchetei, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Cele trei companii sunt lideri in productia de detergenti din Europa. Cartelul a functionat vreme de trei ani si a urmarit stabilirea pozitiilor pe piata precum si intelegerea asupra preturilor de vanzare, incalcand legislatia antitrust a Uniunii Europene. Cartelul a vizat operatiunile din Belgia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Spania si Olanda ale companiilor producatoare de detergenti.

Amenda aplicata firmei Procter & Gamble se ridica la 211,2 milioane euro, in timp ce Unilever va trebui sa plateasca 104 milioane euro.

#procter and gamble, #unilever amenda, # carteluri europa, #comisia europeana, #productia de detergenti , #stiri Unilever