Grupul Bunge Ltd. va reloca unitatile de productie de ulei din Bulgaria in Romania

Miercuri, 06 Iunie 2007, ora 10:40
1269 citiri

Compania americana producatoare de bunuri de larg consum Bunge Ltd. a anuntat ca va inchide uzina de productie de ulei din orasul bulgar Dobrich, urmand a reloca productia brandului Kaliakra in Romania, relateaza Sofia News Agency.

Aceasta informatie contrazice anuntul precedent, conform caruia unitatile de productie de petrol vor fi relocate in Ungaria si Ucraina.

"In Bulgaria vor fi pastrate doar amplasamentele de stocare ale granelor", a declarat managerul general al companiei, Tsvetan Iliev.

Aceasta decizie, care va duce la concedierea celor 204 angajati bulgari au grupului Bunge, a fost luata din cauza veniturilor reduse obtinute, oportunitatilor de piata scazute si cerintelor de mediu.

Grupul Bunge, cu sediul la New York, a achizitionat compania Kaliakra in 2002. Momentan si desfasoara activitatea in peste 30 de state din lume, detinand aproximativ 400 de companii.

In urma cu doua luni, un alt gigant producator de bunuri de larg consum, Unilever, a anuntat ca a incetat productia de margarina si maioneza din orasul Dobrich, relocand brandul Kaliakra in orasul Ploiesti din Romania.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...