Bursele europene au inchis pe rosu, afectate de companiile farmaceutice si alimentare

Marti, 23 Februarie 2010, ora 10:37
1249 citiri
Bursele europene au inchis pe rosu, afectate de companiile farmaceutice si alimentare

Marile burse ale continentului au inchis sedinta de luni in usoara scadere, pe seama deprecierilor suferite mai ales de titlurile companiilor farmaceutice si ale celor alimentare, ale caror cotatii s-au depreciat usor dupa cresterile inregistrate in ultimele sedinte, potrivit NewsIn.

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a inchis in scadere cu 0,11%, pana la 5.352,07 puncte, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a coborat cu 0,59%, la 5.688,44 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a pierdut 0,34% pana la 3.756,70 puncte.

Actiunile GlaxoSmithKline s-au depreciat cu 2,7% dupa o recomandare negativa cu privire la un medicament pentru diabetici.

Si titlurile AstraZeneca, Merck, Novartis, Novo Nordisk, Roche Holding si Sanofi-Aventis s-au depreciat, cu valori cuprinse intre 0,1% si 1,3%.

La randul lor, titlurile producatorilor alimentari Unilever, Danone si Kerry Group s-au depreciat cu valori cuprinse intre 0,9% si 2%.

Bursele americane au deschis sedinta de luni pe verde, dar ulterior au trecut pe rosu, in conditiile in care investitorii raman nesiguri de intentiile bancii centrale americane, Federal Reserve, dupa ce saptamana trecuta a majorat rata dobanzii de refinantare.

Pe Wall Street, principalii indici inregistrau usoare scaderi in jurul orei 19:30, ora Romaniei: Dow Jones scadea cu 0,05%, indicele compozit Nasdaq cobora cu 0,07%, iar indicele mai extins S&P 500 pierdea 0,04%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, # europene, # companii, # farmaceutice, # alimentare , #stiri Unilever