UniCredit Tiriac Bank va da de miercuri credite in lei si euro prin programul Prima Casa

Marti, 11 August 2009, ora 14:26
1789 citiri
UniCredit Tiriac Bank va da de miercuri credite in lei si euro prin programul Prima Casa

UniCredit Tiriac Bank va incepe sa dea de miercuri credite pentru achizitia de locuinte prin programul Prima Casa, dobanzile percepute de banca la imprumuturile in euro fiind egale cu valoarea Euribor la 3 luni, plus 4%, iar la cele in lei - cu Robor la 3 luni, plus 2,5%, a anuntat marti banca, citata de NewsIn.

Banca precizeaza ca nu percepe comision de acordare, de administrare sau de rambursare anticipata, clientii putand achita in avans suma imprumutata, integral sau partial, in orice moment al derularii creditului.

Banca finan?eaz? cel mult 57.000 euro (sau echivalent lei) din pre?ul de achizi?ie a propriet??ii ce urmeaz? a fi finan?at?, reprezentand pan? la 95% din pre?, dar nu mai mult de 95% din valoarea evaluat?. Perioada de creditare este cuprins? intre 3 ?i 30 de ani, se mai arat? in comunicat.

Perioada de creditare este cuprinsa intre 3 si 30 de ani, se mai arata in comunicat.

Pentru un credit de 57.000 euro pe 30 de ani, rata lunara va fi de 313 euro, iar pentru 40.000 euro, suma lunara de plata va ajunge la 220 euro, cu o dobanda de 5,10% pe an si dobanda anuala efectiva (DAE) 5,30%, potrivit calculelor bancii.

Un credit de 240.000 lei pe 30 de ani va avea o rata lunara de 2.642 lei, iar clientii pesoane fizice care vor obtine un imprumut de 170.000 lei vor avea o rata lunara de 1.872 lei, la o rata a dobanzii de 12,80% pe an si DAE de 13,78%.

Clientii trebuie sa indeplineasca conditiile de eligibilitate ale bancii si sa nu detina in proprietate o locuinta, individual sau impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobandita, respectiv sa nu aiba in derulare un credit ipotecar, se mai arata in comunicat.

Sunt eligibile persoanele fizice cetateni romani cu sau fara rezidenta in Romania, cu o varsta cuprinsa intre 20 de ani (25 de ani pentru navigatori) si 65 ani (55 de ani pentru navigatori), varsta pana la care creditul trebuie sa fie rambursat integral.

Venitul eligibil lunar este de minimum 850 lei sau 250 euro pentru navigatori.

Gradul de indatorare maxim permis este determinat in functie de clasa de analiza a clientului, potrivit normelor bancii aprobate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In functie de profilul de risc al fiecarui solicitant, sunt acceptati pana la doi coplatitori. Plafonul alocat de UniCredit Tiriac Bank pentru programul Prima Casa este de aproximativ 17 milioane euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#credite, #dobanzi, #imprumuturi, #program , #stiri Unicredit Tiriac