Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UniCredit Tiriac Bank, profit net la jumatate in T1

UniCredit Tiriac Bank, profit net la jumatate in T1

In primul trimestru din acest an, UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net in scadere cu 47%, fata de perioada similara din 2010, respectiv de 52 milioane de lei, potrivit standardelor locale de contabilitate (RAS) si de 34 milioane lei potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), transmite NewsIn.

Veniturile inregistrate de banca si raportate conform IFRS s-au ridicat la 282 milioane lei (67 milioane de euro) in aceeasi perioada, cu 8,8% sub nivelul din primele trei luni ale lui 2010.

Veniturile nete din alte surse decat dobanzile (precum comisioanele si operatiunile de piata) au crescut cu 19%, iar veniturile nete din dobanzi au coborat cu 18%, afectate de volumul redus al activitatii economice, aprecierea monedei nationale si impactul modificarilor legislative.


Potrivit bancii, cheltuielile operationale au crescut cu 4% in intervalul ianuarie - martie al acestui an fata de primul trimestru din 2010, influentate de accelerarea inflatiei si de ajustarile statutare determinate de reglementarile de piata.


Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 51%.


Rata solvabilitatii s-a plasat la 12,8% potrivit RAS, peste nivelul reglementat.


Costul anualizat al riscului s-a temperat pana la 2,1% din valoarea portofoliului (bilantier si extra-bilantier).


Ponderea provizioanelor in totalul portofoliului de credite a crescut pana la 6%, de la 4,1% cu un an in urma.

"Desi am continuat sa crestem peste media pietei pe segmentul de creditare si alte arii de activitate prioritare pentru noi, prelungirea recesiunii, deteriorarea calitatii activelor, precum si restrangerea marjelor au continuat sa puna presiune pe veniturile bancii. 


Pe de alta parte, vedem semnale incurajatoare in diminuarea costului de risc, in evolutia indicatorilor macroeconomici si in dezghetarea creditului, insa ritmul de redresare va fi lent anul acesta", a spus Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.


Volumul activelor bancii s-a plasat la 19 miliarde lei (4,7 miliarde euro) la finalul lui martie 2011. 


Valoarea creditelor din bilant a urcat cu 5% fata de 31 martie 2010, pana la 13,3 miliarde lei (3,2 miliarde euro), rata de crestere fiind peste media sistemului bancar. Depozitele clientilor au ajuns la 8,6 miliarde lei (2,1 miliarde euro).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1173 ori