UniCredit Tiriac Bank a finantat circa 100 de proiecte europene

Marti, 10 August 2010, ora 17:02
1602 citiri
UniCredit Tiriac Bank a finantat circa 100 de proiecte europene

UniCredit Tiriac Bank a finantat in ultimul an aproximativ 100 de proiecte europene, cu o valoare de peste 200 milioane de lei, in prezent avand in analiza circa 60 de proiecte de peste 645 milioane de lei, a anuntat marti banca, potrivit NewsIn.

"Cele mai multe solicitari au fost primite pentru finantarea proiectelor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice si Programului Operational Regional", se arata intr-un comunicat.

Banca precizeaza ca in ultima perioada au fost inregistrate solicitari si pentru finanatarea proiectelor din cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programului Operational pentru Pescuit si Programului Operational Sectorial Mediu.

"In plus fata de finantarile proiectelor care beneficiaza de sprijin din fonduri europene, UniCredit Tiriac Bank are produse dedicate proiectelor a caror componenta nerambursabila este sustinuta exclusiv din bugetul national", se precizeaza in comunicat.

Reprezentantii UniCredit Tiriac Bank estimeaza ca rata de absorbtie a fondurilor europene va fi de aproximativ 20% la sfarsitul anului 2010.

Ei motiveaza aceasta prin adoptarea HG 606/23.06.2010 pentru asigurarea finantarii cheltuielilor necesare implementarii proiectului finantat din instrumente structurale, beneficiarul avand posibilitatea de a constitui garantii in favoarea unei institutii de credit, sub forma gajarii sau ipotecarii asupra activelor fixe ce fac obiectul contractului de finantare.

De asemenea, o contributie la cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene o va avea si adoptarea unor masuri precum implicarea bancilor in managementul fondurilor europene, prin preluarea partiala a atributiilor organismelor intermediare, in concordanta cu modelele aplicate in unele state precum Italia, Grecia sau Portugalia.

O alta masura vizeaza introducerea obligativitatii/recomandarii beneficiarului de a discuta cu banca despre posibilitatile de finantare inaintea aprobarii proiectului.

Introducerea Scrisorii de Confort in faza de evaluare si selectare proiecte, este o alta masura.

Pe langa acestea se doreste verificarea documentatiei aferente achizitiilor pentru beneficiarii privati inaintea efectuarii platilor catre furnizori.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#finantare, #fonduri, #ue, #unicredit , #stiri Unicredit Tiriac