Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UniCredit si-a sporit cu 62% profitul brut la noua luni din afacerile din Romania, la 32 mil. euro

UniCredit si-a sporit cu 62% profitul brut la noua luni din afacerile din Romania, la 32 mil. euro

Grupul financiar UniCredit si-a marit n primele noua luni profitul brut din afacerile din Romania cu 62,1%, pana la 32 milioane euro, in conditiile unui avans de 41% al veniturilor, potrivit datelor publicate miercuri de grup. Veniturile Unicredit din Romania au crescut in primele noua luni cu 40,7% fata de aceeasi perioada din 2007, la 83 milioane euro, in timp ce costurile operationale au avansat intr-un ritm mai lent, de doar 22,3%.


Profitul operational obtinut de UniCredit din afacerile din Romania a ajuns la 43 milioane euro dupa primele noua luni din acest an, in crestere cu 64% fata de perioada similara din 2007.


Veniturile obtinute in Romania au reprezentat in primele noua luni 1,2% din veniturile totale ale grupului, se mai arata in raport. Totodata, UniCredit a obtinut 19% din veniturile totale din afacerile din Europa Centrala si de Est.


Raportul costuri/venituri pentru afacerile romanesti ale grupului a ajuns la sfarsitul lunii septembrie la 48,7%, arata raportul.


Pe partea de depozite, Unicredit a inregistrat o crestere constanta mai ales in Rusia, Turcia, Croatia, Romania si Ungaria, unde raportul dintre credite si depozite este echilibrat, se mentioneaza in raportul trimestrial al UniCredit.


Rata creditelor neperformante in portofoliul UniCredit Romania a crescut cu 0,4 puncte procentuale, pana la 1,68% din creditele totale.


Rezultatele din Romania ale UniCredit au fost afectate usor de volatilitatea cursului de schimb, insa situatia a fost compensata de impactul pozitiv de pe alte piete est-europene.


UniCredit a ajuns la o retea de 226 de unitati dupa primele noua luni din 2008, arata raportul.


Grupul UniCredit este prezent in Romania prin UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation IFN, CA-IB Romania, Pioneer Asset Management SAI, UniCredit Leasing Fleet Management si HVB Banca Pentru Locuinte, pentru care grupul a incheiat recent un acord de preluare cu Raiffeisen Bank, Raiffeisen Bausparkasse si Bausparkasse Schwäbisch Hall.


UniCredit Group a afisat pentru primele noua luni ale anului o scadere de 14,7% a profitului operational fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 2,59 miliarde euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1106 ori