Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UniCredit: investitiile straine directe in Romania vor fi de 4-5 miliarde euro in 2011

UniCredit: investitiile straine directe in Romania vor fi de 4-5 miliarde euro in 2011

Economistul sef al UniCredit Tiriac Bank, Rozalia Pal, estimeaza ca investitiile straine directe in Romania se vor situa in acest an intre 4 si 5 miliarde euro, iar decalajul intre revenirea economiei in Romania si in tarile din ECE poate afecta investitorii de portofoliu.

"Pe partea negativa, Romania este in urma fata de restul tarilor din Europa Centrala si de Est (ECE) pentru ca inregistram in continuare scadere economica. In primul si in al doilea trimestru din 2011 inca vom vedea cateva cifre negative, care schimba destul de mult sentimentul investitional. Desi sunt lucruri pozitive in prima luna a acestui an atat pe plan local, cat si pe plan international, acest decalaj poate afecta negativ perspectiva investitorilor", a mentionat Rozalia Pal.

Aceasta a adaugat ca, la finalul lui 2010 si inceputul acestui an, au fost unele mesaje pozitive din partea sectorului public in ceea ce priveste anumite reforme structurale, cum ar fi implementarea legii pentru bugetul de stat pe 2011, legea salarizarii unice, legea pensiilor.


"Toate acestea reflecta o oarecare imbunatatire si o continuare a reformelor in 2011", a mentionat Rozalia Pal, care a adaugat ca o continuare a acordului cu FMI si CE reprezinta un semnal pozitiv.


"Credem ca pe partea de cont curent avem un echilibru. Datoria publica este la un nivel de stabilitate fata de alte state care au probleme de lichiditate. Apar insa probleme pe partea de deficit si, desi am atins acel nivel stabilit cu FMI in 2010, sunt probleme cu arieratele, care s-ar putea sa schimbe nivelul deficitului ca pondere din PIB cu 1 sau 2 puncte procentuale si, astfel, acest risc persista in viitor", a mai spus economistul sef al UniCredit Tiriac Bank.


UniCredit estimeaza ca economia romaneasca a scazut in 2010 cu 2,5%, dupa un declin si in ultimul trimestru al anului trecut, in timp ce pentru 2011 estimeaza un avans de 1,7%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1287 ori