Ultra Pro Computers este la un pas de faliment

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 09:14
2852 citiri
Ultra Pro Computers este la un pas de faliment

Datoriile neachitate la banci si furnizori, care totalizeaza peste 15 milioane de euro, au impins K Tech Electronics, compania care detine lantul de magazine IT Ultra Pro Computers, in pragul falimentului.

Mai bine de doua treimi din aceasta suma este reprezentata de creditele bancare contractate de K Tech Electronics pentru dezvoltarea afacerii si garantate cu stocuri si cu proprietati imobiliare care intre timp si-au pierdut mult din valoare, pe fondul declinului economic, scrie Business Magazin.

K Tech a ajuns in incapacitate de plata atat din lipsa lichiditatilor, cat si din cauza vanzarilor in scadere abrupta in ultima perioada. Afacerile companiei au inregistrat o crestere usoara anul trecut, pana la aproape 80 de milioane de euro, din care in jur de 1-2% a fost pierdere neta, dar in primele luni din 2009 scaderea a fost chiar mai mare de 50% comparativ cu perioada similara din anul precedent.

Dupa ce au intarziat cu plata datoriilor mai bine de 30 de zile, bancile creditoare, in frunte cu UniCredit Tiriac - la care retailerul IT are o datorie de 7 milioane de euro, au treaca la executarea silita a K Tech Electronics.

UniCredit Tiriac Bank, Citibank, Alpha Bank, Banca Transilvania, BCR, Banca Romaneasca si BRD au castigat dreptul de a pune sechestru pe depozitele companiei de retail IT - unul situat in parcul Key Logistic Center, iar celalalt in sediul central al companiei din complexul APACA -, putand folosi stocurile evaluate la aproximativ 5 milioane de euro pentru a-si recupera o parte din creante.

#credite, #datorii, #faliment, #magazine, #pro, #ultra , #stiri Unicredit Tiriac